Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kuymak Nasıl Yapılır?

Kuymak Nasıl Yapılır?
 

Malzemeler:
bir buçuk su bardağı kadar kıyılmış Trabzon tel peyniri
dolu dolu dört yemek kaşığı mısır unu,
dolu dolu üç yemek kaşığı tereyağı,
bir su bardağı kadar  çeçil peyniri,
3 su bardağı içme suyu,
çay kaşığı ucu ile tuz.

Yapılışı:
Öncelikle tüm malzemeleri gözle görebileceğiniz bir yere hazırlayın. Daha sonra ise uygun bir tavayı alın ve içerisine iki kaşıktan biraz fazla tereyağını koyun ve erimesini sağlayın. Devamında ise Kavrulmuş hazır mısır ununu ekleyin. Karıştırmak için tahta kaşık tercih edin. Topaklanma olmaması için dikkatlice karıştırın. Tamamen karışınca içerisine tuz ekleyin. Tuzu ben tarifte verdiğim şekilde kullandım ama siz az tuzlu seviyorsanız kullanılan peynirlerin tuz oranını dikkate alın.

Tuzu ekledikten sonra suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte yapmanızı öneririm. Yavaş yavaş koyulaşacaktır. Koyulaşma işleminden sonra peynirleri ekleyin ve karıştırın. Tüm peynirin iyi şekilde dağılmasını sağlayın. Kuymak tamamlanınca ocağı kapatın ve son kalan tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Sıcak şekilde servis yapabilirsiniz. Destek olmak adına sosyal medya hesaplarımdan takip edebilir ve sitemde tariflerinizi paylaşabilir, yorum yapabilirsiniz.

Not: İsteğe göre peynir çeşidini değiştirebilirsiniz ancak tuz oranını dikkate almanız önemlidir.

 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..