Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Kuyu kazıcıları

Kuyu kazıcıları
 

Geçenlerde sormuştuk da hani, cevap olarak “daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük” plağını döndürüp duruyorlardı ya.

Salı günü yapılan DTP gurup toplantısında Ahmet Türk, bir kısmını (Bunlar zaten bilinenler) açıkladı.

“Kimliksel, örgütsel, eğitimsel haklar konusunda anayasal güvenceleri sağlayın” talebinde bulundu.

Birinci talep “Kimliksel” istek. Ne demek bu? Şimdiye kadar kimin kimliği elinden alınmış? Kim “Ben Kürt’üm” demiş de “Yok sen Lazsın” denilmiş?

İkinci talep “Örgütsel” talep. Peki Meclise girdiğiniz DTP, siyasi örgüt değil mi? Hem de TBMM’nin içinde… Haaaa… Siz terör örgütü PKK’nın da meclise girmesini, bugüne kadar hayatını kaybedenlerin baş infazcısı, vicdansız Apo’nun da orada olmasını istiyorsanız, işte o olmaz…

Üçüncüsü “eğitimsel” haklar. Yahu, bu güne kadar okumak isteyene nasıl engel olunmuş? Mecliste DTP çatısı altında “Milletvekili” sıfatı ile bulunanların bakın kaçı üniversite mezunu… Onlara “eğitim hakkı” muz cumhuriyetinden mi verildi?

Ancak… İşin aslı başka tabi… Erkekçe söylenecek sözler söylenemiyor. İstenilen şey “Kürt Federe Devleti” ama tabi onu demek başka, oluşturmak başka, gerçekleştirmek daha da başka şey…

Kısacası deniliyor ki “Arkadaş, sen yeni yapacağın sivil (!) anayasanın içine ‘Türkiye’de Kürt Federe devleti kurulur’ de, biz işimize bakalım…”

Eeee…

Bunun olmayacağı, olamayacağı belli, o zaman silaha devam mı?

Eğer “Silaha devam” desteğini veriyorsanız veya o yolda emir alıp da yürüyorsanız, sonucuna da katlanmayı bileceksiniz…

Diğer bir konu…

İçinde Prof. Dr. Baskın Oran’ın da bulunduğu “Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Karşı Dur De girişimi” temsilcileri DTP gurup toplantılarına katılmışlar ya… Merak ettim bu “Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Karşı Dur girişimi” nedir diye…

Aslında “Irkçı” yaklaşımın ben de karşısındayım ve asla onaylamam. Ama şu “Milliyetçiliğe” neden karşı olunuyor, onu anlamak için bir araştırma yaptım.

Tabi bu günün koşulları içinde ve “İnternet” gibi olanaklarla “Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Karşı Dur De girişimi”nin ne olduğunu birkaç araştırma ile kısa zamanda bulabiliyor ve merakınız gidere biliyorsunuz.

Hadi “Irkçılık” bizim de asla kabul etmeyeceğimiz bir düşünce de, milliyetçiliğin nesine karşısınız, onu anlamadım.

İşbirliği yaptıkları bir başka “Düşünce gurubunu” görmek isterseniz, o zaman http://www.savaskarsitleri.org/ sitesine girip daha iyi anlamanızı öneririm.

Daha derinine girmeyeceğim, bu kadar ile yetiniyorum. Ama “Savaşa hayır” konusuna bir başka yazımda gireceğim…


09 OCAK 2008

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..