Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Kuzey Güney kardeşlerin karakteri, iki yön kadar zıt mı ?

Kuzey Güney kardeşlerin karakteri, iki yön kadar zıt mı ?
 

Kuzey Güney dizisini izleyenler bilir.  2.ci sezonda,  60 bölümünü izledik. İki coğrafi yönden almışlar isimlerini. İki zıt yön. Dizide Kıvanç Tatlıtuğ ve Barış Gülsoy iki erkek başrol oyuncusu. Dizide karakterleri aynen bu iki yön gibi zıt. Aynı ailenin iki erkek oğlu. Baba sert mi sert. Anne sevecen ve çocuklarına çok düşkün. Daha çok evin büyük oğlu Güney’e vermiş sevgisini. Güney okumuş, üniversite bitirmiş. Annesinin kendisine olan düşkünlüğünü biliyor. Anne de büyük oğluna yatırım yapmış. İleride kendisi bakacak diye. Öyle de oluyor. Kuzey daha mazbut, yaramaz bir çocuk olarak yetişir.

Dizi, iki zıt karakterin değişik sürtüşmeleri ile bugüne kadar devam eder. Kuzey saman alevi gibidir. Çabuk parlar. Sakin gibi görünür, aniden patlar. Ama pırlanta gibi bir kalbi vardır. Kızdığına, acayip kin güder. Dostuna tam dost, düşmanına tam düşmandır. Ferhat’a düşmanlığı ölümüne sürer. Ali’ye dostluğu da, Ali ölse de devam eder. Etrafındaki kızlara karşı, duyarsız, umursamaz gözükür. Kısacası hislerini pek belli etmez. Özel hayatta kadınların beğenisi alan Kıvanç, dizide de etrafındaki kızlardan kadınlardan çok çeker.

Güney son derece akılcı, olgun, munis bir tiptir. Kararlarında mantığı ön plana çıkar. Etrafındakilere karşı daha politiktir. Nabza göre şerbet verir. Annesine, babasını, karısını, kayınbiraderine ayrı ayrı davranır. Kimseyi kırmak istemez. Kuğul bir tiptir. Azimlidir. Tuttuğunu koparır, gözü yükseklerde başarıdadır.

İki kardeş dizide devamlı çatışırlar. Olaylar karşısında birinin ak dediğini diğeri kara der. Bu çekime izleyici tarafından çok beğenilmekte. Sevkle de izlenmekte.

Dizi oyuncuları, yaptıkları  rolden etkilendikleri gibi, gerçek yaşamlarındaki bazı karakteristik özelliklerini dizide yansıtabiliyorlar. Neticede yaptıkları rol. Kuzey dizide etrafındaki 3 kadını, birbirine düşüren hareketlerden kaçar. Özel hayatında da, yaşantısı, ilişkileri hakkında konuşmaz. Kendi de ifade ettiği gibi sıkılgan, hatta utandığını söyler.

Güney dizi de göründüğü gibidir. Biraz içten pazarlıklıdır. Gerçek hayatta tiyatroculuğunun verdiği bir alışkanlıkla daha espritüeldir. Beyaz’ın bir programında anlatmıştı. Ferhat’ı kimin vurduğuna dair cevabı, herkesi güldürmüştü. Buğra Gülsoy şöyle anlattı. Aktarayım. “Geçen gün bankada sıra bekliyordum. Bir teyze yanıma gelip, ‘Ferhat’ı kim vurdu?’ diye sordu. Ben de ‘Pargalı’ dedim. Bunun üzerine elini ağzına götürdü, ‘Tamam kimseye söylemem, sustum’ dedi” yanıtını verdi. Gülüşmeler.

İşte bizim dizideki  adları kadar zıt yönlü kardeşler. Seyirci keyifle izliyor. Ama dizimiz önümüzdeki haziran final yapıyormuş. Keyifle izlediğim bir dizi. Tüm oyuncu, yönetmen ve yapımcısına teşekür ederim. Gelecekte bu tatda yapımlarını bekliyorum.

Sevğilerimle,

Cansever

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..