Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Kuzey Irak'a operasyon faydasız; ancak tek yol var

AB ve ABD ile ortak olacaksınız ve Kuzey Irak'a operasyon yapacaksınız. Bu operasyon fayda etmez. Niye mi? Kuzey Irak'ta tüm terör yuvalarını dağıttık diyelim. Yerlerine hemen ABD ve İsrail'in yetiştirdiği yeni teröristler gelecektir. Onları da safdışı ettik diyelim. Bu teröristlerin kaynağı AB ülkeleridir. AB ülkelerinin büyük çoğunluğunda bunlar beslenmektedirler. Kuzey Irak'a hemen katlarca fazlası dost! AB'nin imkanlarıyla el altından transfer edilecektir. Batı ile ortak olup terörü kurutmak, diyet yapıyorum diyerek büyük boy pizzanın yanına diyet kola ısmarlamaya benzer.

Biraz argo olacak ama Türkiye, dost gördüğü batı tarafından yıllardır kazıklanmaktadır.

Dolayısıyla köklü bir politika değişikliği şarttır. Bu değişiklik çok önce yapılmalıydı ama bir türlü saflıktan kurtulamadık. Nedir bu değişiklik?

Bu değişiklik Doğu İttifakıdır. Terörün kaynağı doğu tarafından değil müttefik! Dost! Batı tarafından muhafaza edilmektedir. Doğu ülkelerinin çıkarları en üst seviyede tehdit altındadır. Fikirlerini çok beğendiğim Emekli Tümgeneral Armağan Paşa da benim belirttiklerime benzer şekilde konuşuyor. Kendisi, Türkiye ile Amerika'nın karşı karşıya gelmesi durumunda İran, Suriye, Pakistan, Azerbaycan Ordularının Türkiye'nin yanında olacağını Rusya ve Çin'in de Türkiye grubunun tarafını tutacağını belirtmektedir. Bundan dolayı zaten Irak'ta batağa batmış ABD'nin, Türkiye ile karşı karşıya gelmeye cesaret edemeyeceğini belirtiyor. Paşama sonuna kadar katılıyorum. Kendisi Amerika ile savaş durumunda olabileceklerin analizini yapmıştır.

Şu barış zamanında yüce bir ittifakı Türkiye olarak başlatmak en ama en akılcı çaredir ve dünyanın zulümden kurtulmasının tek yoludur.

Hep yazdım ve yazıyorum, başlangıç olarak Tahran-Ankara-Moskova (TAM) paktının tam zamanıdır. Bu pakt diğer anti-emperyalist ülkelerle genişleyecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yok!! Başka çıkar yol yok!! Ya emperyalistler kazanacak ve diğer ülkeleri yok edecek ya da Moskova-Ankara-Tahran Paktı batıyı MAT edecektir.

 
Toplam blog
: 6
: 1017
Kayıt tarihi
: 05.10.06
 
 

Üniversite mezunuyum. Basın sektöründe çalışıyorum. Bilgisayar, kitaplar ilgi alanlarım. politika ko..