Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Kuzey Irak'ta Kürt değil Yahudi devleti kuruluyormuş

“Eski özel harekatçı, Susurluk davası sanıklarından İbrahim Şahin, Kuzey Irak’ta İsrail’in güdümünde ‘Yahudi Kürt devleti’ kurulmak istendiğini iddia etti. Şahin, “Kurdukları devlet Kürdistan değil, Küçük İsrail. Yahudi Kürt devleti kurmak istiyorlar. Daha sonra İsrail’e bağlanacak. Güneydoğu Anadolu bölgesi onların vaat edilmiş toprakları görünüyor'' dedi Kayseri’de yayın yapan Yerel KAY TV’nin canlı yayın programına konuk olan İbrahim Şahin, devletin bazı insanları kullanıp kullanıp çöpe attığını öne sürdü. Buna tepki gösteren Şahin, “Bazı insanları kullanacaksınız kullanacaksınız, sonra da çöpe atacaksınız. Böyle yapamazsınız. Buna üzülüyorum. İnsanları devletin güvenliği için belli bir müddet kullanacaksınız, ondan sonra da atacaksınız. Ben de kendi yöneticilerime söylüyorum. Üfürüp de çöpe atmasınlar. Ama 1993 öncesini ben hakikaten tanımıyorum'' diye konuştu.
İbrahim Şahin, canlı yayında kendisine sorulan soruları yanıtlarken, Hrant Dink cinayetine de değinerek, “Agos Ermeni cemaatinin gazetesinin genel yayın yönetmeni Hrant Dink bir suikast sonucu biliyorsunuz öldürüldü. Bundan dolayı da Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. İnsanlarımıza bazı şeyler anlatma ihtiyacı hissettim'' dedi.”

Sonra şöyle devam ediyor Şahin;

““ÖZEL HAREKAT, ASALA'YA KARŞI KURULDU''

Polis Özel Harekat biriminin 1984’de Eruh ve Şemdinli baskınları yapıldığı zaman kurulmadığını kaydeden Şahin şunları anlattı:

“Özel timin kuruluş tarihi 1982. 1982 Ağustos ayında Leon Ekmekciyan adlı Asala militanı Esenboğa Havalimanı yolcu terminalinde bombalı, planlı eylem yaptı. O eylemde 8 vatandaşımız katledildi, 72 vatandaşımız yaralandı. O tarihte bu tür özel operasyonların mahalli polislerle yapılamadığını gördü devlet yöneticilerimiz. Bunun için de özel bir birim oluşturuldu. Özel Tim Güneydoğu olayları için kurulmadı. Kuruluşunda biz 11 kişiydik. 11’i de üniversite mezunu. 11 Kişi sırf Asala için kuruldu. Asala 1982’ye kadar 45’e yakın yurt dışında diplomatlarımızı şehit etti. Fakat 1980’den sonra artık Anadoluya girmeye başladı. Daha önce İstanbul’da birçok eylemler yaptı Asala militanları. Esenboğa baskını bunun son örneği oldu. Biz Asala’nın Türkiye içindeki eylemlerine karşı kurulduk. Yani PKK için kurulmadı polis özel timleri. Asala’nın Anadolu’da yapacağı eylemleri önlemek ve eylem yaptığı zaman da müdahale etmek için kuruldu.''

“ASALA, PKK OLDU''

PKK’nın Asala’nın yerini aldığını savunan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Siirt Eruh ve Hakkari Şemdinli ilçesi ikisi birden basıldı ve o tarihlerde Apocu’lar daha sonra PKK oldu. PKK gibi bir örgüt. O günden sonra da şu tarihe kadar Asala adı duyulmadı. Hrant Dink olayından sonra özellikle cenaze töreninde taşınan pankartlar, cenaze törenindeki hazırlanış ve yapılış bana bazı şeyleri hatırlattı. 1984’da Asala bitip PKK başlamadı. Asala adını PKK yaptı, faaliyetine devam etti. Türkiye üstüne oynanan çok büyük bir oyun var. Kuzey Irak’ta da zannedildiği gibi bir Kürdistan kurulmuyor. Kürdistan da kurulmak istenen de Aramice konuşan Yahudi Kürtlerin oluşturduğu küçük bir İsrail kurulmak isteniyor. Kurdukları devlet Kürdistan değil, Küçük İsrail, Yahudi Kürt devleti kurmak istiyorlar. Daha sonra İsrail’e bağlanacak. Güneydoğu Anadolu bölgesi onların vaat edilmiş toprakları görünüyor.''(aktif haber)

Yeni korkular, yeni teoriler. Acaba diyorum, haberimiz olsa da bizim misak-ı milli sınırlarımız ile ilgili hangi tür komplolar üretiliyor yurt dışında. Yunanlılar bizim on iki ada ile ilgili düşüncelerimizden korkuyorlar ve bu tür beyanatlar veren eski polis veya özel tim mensuplarına basında yer veriyorlar mı?

Kuzey Irak’ta ne olduğunu anlamamak için bir şaşırtmaca mı bu beyanatlar. Gözü Yahudilik üzerine çekip, hızla Musul ve Kerkük’ü feda etmemizi mi istiyorlar. Bize ölümü gösterip, sonra sıtmaya mı razı edecekler. Sanki Musul ve Kerkük nasıl olsa size düşmez ama Araplara mı, Yahudilere mi, Kürtlere mi kalsın siz seçin mi diyorlar.

Her yerde bir haber her yerde bir beyanat. Şimdi de eski tüfek Yalçın Küçük her Pazar isimlerle ilgili komplolarından sonra, Kuzey Irak ile ilgili komplolar üretiyor.

Ben şaşırdım, gerçeğin ne olduğuna karar verme konusunda basiretim bağlandı, elim kolum tutmaz oldu. Bir bileniniz varsa açıklasın.

Hele bugün ABD Orgeneral Başbuğ’un sınır ötesi harekatla ilgili sözlerini kabul edilmez buldu. Ne yapacağız şimdi? Ya biz sınır ötesindeyiz, ya da başımıza her beyanatımız sonunda çuval geçiyor.

Başbakan da rahatsız, beli tutmuyor, niyeti cumhurbaşkanı olup istirahat etmek. Bence bu istirahata izin vermemek lazım. Bence dış politikada gelmiş geçmiş en başarısız hükümet dönemini yaşıyoruz. İçerdeki güvensizlik ve işsizlik çözülmedi. Musul, Kerkük problemi büyüdü, Kıbrıs ne olacak? Niye anti- semitik fikirler ortalarda kol gezmeye başladı.

Biri bana anlatsın.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..