Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Dünya
 

Kuzey Kore’nin nükleer denemesi kimleri korkuttu?

Kuzey Kore’nin nükleer denemesi kimleri korkuttu?
 

Geçtiğimiz gün Kuzey Kore bir nükleer deneme yaptı. Tabi bir kısım dünya ülkesi hiddetle yerinden zıpladı.

“NATO'dan yapılan açıklamada, "Aralık ayındaki füze denemesiyle birlikte bu sorumsuz eylem uluslararası barış, güvenlik ve istikrara ağır bir tehdit oluşturmaktadır. Kuzey Kore'nin kitle imha silahları peşinde olması BM Güvenlik Konseyi'ne ve daha geniş uluslararası topluma meydan okumadır" denildi.”

“AB'den yapılan açıklamada da Kuzey Kore, Kore Yarımadası ve Kuzeydoğu Asya'da güvenlik ve istikrarı tehdit etmekle suçlandı.”

“Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesini, ABD'nin güvenliğini ve uluslararası barışı tehdit eden "oldukça provokatif bir eylem" diye niteledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD'yi ve müttefiklerini savunmak için gereken adımları atmayı sürdürme sözü verdiği, aynı zamanda uluslararası toplumun da bu konuda süratli ve güvenilir bir eylemde bulunmasını arzu ettiği belirtildi.”

Görüldüğü üzere bu denemeden en çok korkan ülkeler kendileri de ikide bir bu şekilde denemeler yaparak nükleer güçlerini arttıran ülkeler. Mesela bütün gazetelere baktım, Türkiye bir şey dememiş. Benzer ve nükleer silahlarla ilgisi olmayan ülkelerinde bir tepkisi, yok.

Neden nükleer silah sahibi ülkeler bu kadar ürküyor dersiniz? Tabii ki bu silahların ne kadar yıkıcı ve yok edici olduğunu onlar en iyi biliyorlar da onun için.

Burada bir kara mizah da yok değil. Beyler kendileri deneyler yapınca barışa yönelik, aynı silahları başkası edinmeye kalkınca barış düşmanı oluyor. Eğer nükleer silahlar bu kadar kötü ve tehlikeli ise sizin elinizde ne arıyor? Sizlerin Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da, dünyanın daha birçok yerinde ne kadar barış sevdiğinizi herkes görüyor. Siz bu dünyanın tamamını aptal mı sanıyorsunuz? On yıllardır hepiniz PKK ya destek oluyorsunuz. Bu mu barışseverlik?

ABD den yapılan açıklama en hafif deyim ile anlamsızdır. “ABD'nin güvenliğini ve uluslararası barışı” tehdit ediyormuş. Uluslar arası barış umurunuzda mı sizin. Yoksa “uluslar” dediğinizde siz ve birkaç kankanızdan mı söz ediyorsunuz?

Nükleer silah, hatta insanlara karşı kullanılmak için geliştirilen her türlü silah insanlık dışıdır. Topyekûn bir silahsızlanma herkesin ilk arzusu ve hedefi olmalıdır. Silah üreten emperyalist ülkelerin oyununa gelip son kuruşlarına kadar o silahlara yatırıp sonra da o silahları komşularına çeviren geri kalmış yandaş ülkelerin kabahati de o silahları üretenler kadar büyüktür.

Topyekûn silahtan arınmış bir dünya dileği ile…

İzmir 2013-02-12

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..