Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Kuzey olmak ya da olmamak... bütün mesele bu... peki ya Güney olmak ?

Kuzey olmak ya da olmamak... bütün mesele bu... peki ya Güney olmak ?
 

Kuzey& Güney bu haftaki bölümünde #kuzeyolmak etiketi ile hepimizin yüreğine dokunmayı başardı bir kez daha. Kuzey gibi olabilmek kolay mı diye düşünürken, Güney gibi olmak zor mu diye düşünmeden de kendimi alamadım. Hal böyle olunca Bir Kuzey&Güney analizi daha yapmanın vakti gelmiş anlamış oldum.
 
Kuzey olmak kolay değil elbette. Artık insanların yozlaştığı, sığlaştığı ve yapmacık bir samimiyet zırhına büründükleri günümüzde, Kuzey gibiler belki bir elin parmakları kadar az. Özellikle iş aşka gelince, bu kadar yürekten seveni bulmak ta zor..Biz bir erkeğin yüreğinden sevebileceğini Kuzey ile öğrendik..
 
Kuzey olmak, ağlayabilmek demek. Genellikle erkeklerin, erkek ağlamaz lafının arkasına sığınmasına inat, üstelik ağlayabilmenin insana özgü en güzel özelliklerden biri olduğunu anlayabilmek adına, Kuzey olmak ağlayabilmek ve her ağladığında bizi de ağlatmak demek aslında..Gözlerinden önce yüreğiyle ağlayabilenlerdir bu erkekler.. Biz bir erkeğin ağlayabileceğini, hem de çok güzel ağlayabileceğini, tek bir damla gözyaşına koskocaman okyanusları sığdırabileceğini Kuzey ile öğrendik..
 
Kuzey olmak, tükürdüğünü yalamamaktır bir de.. Zeynep ve Simay’a karşı takındığı tutumda bunu çok net görebiliyoruz. Geri dönüşü olmayan, bir kez hayır dediğimi artık dönüp bakmayan kişilerdir Kuzey gibiler. Zeynep ile Simay konusundaki bu tavrı belki de, yaptığı hatanın farkına varabilmiş olmasıdır. Zira Her ikisini de sevmedi, seçti sadece. Cemre’ye umut, Güney’e fırsat vermemek için. Ve fakat Kuzey gibiler sert göründükleri kadar vicdan ve merhamet sahibidirler. Zeynebe âşık olmadan, onu kendisine bağlamak vicdanını ne kadar rahatsız ettiyse, Simay ile hiçbir bağı kalmadığı halde düştüğü durumdan kurtarmaya çalışmak hiç şüphesiz ki merhametinin de ispatıdır..
 
Kuzey olmak, çok zor seçimlerin ortasında kalmak ve her iki yana da yürüyememektir bazen. Kalbiyle kardeşi arasında kalan Kuzey’in başına gelenlerin, hayatta pek çok kişinin başına gelebilecek bir durum olduğunu söylemek yanlış olmaz her halde.. Çünkü insan her uzvuna iradesi sayesinde sahip çıkabilir, kalbi hariç.. Kuzey, ne sevdiğinden vazgeçebildi, ne de nefret ettiğini söylediği kardeşinden. Tam da bu sebeple, en delikanlı yüreğe sahip olabilmektir Kuzey olmak işte. Zira aşkta insanın başına gelen en güçlü duygudur, aile sevgisi de.. Ve bazen ikisi arasında kalıp, her iki tarafa da sarılmak isterken, her ikisini de kaybetmektir Kuzey olmak..
 
Ve Kuzey olmak.. Öfkelenince fırtına.. Yüreğinde bir yaralı sevda.. Ağlar yüreğini taş sananlara inatla.. Bilir kavuşmanın çok zor olduğunu Cemre’ye aşkla sarılsa da..
 
Kuzey gibi olabilmek zor.. Çünkü Kuzey tam anlamıyla, bozulmamış karakterleri, menfaatlere feda edilmemiş onur ve şerefi, vazgeçilmemiş aşkları temsil ediyor.. Bu anlamda biraz da hayal kahramanı Kuzey..
 
Ya Güney olmak… Güney olmak kolay mı.. Bu tarz insanlara sık rastlamak mümkün.. Bu sebepten Güney gibiler hayatın içinde fazlasıyla yer alan tiplerdir aslında. Çünkü Güney gibiler, hırslıdır, ama kötü ve gözü gör eden bir hırstır bu. Dolayısıyla anne, baba, kardeş, eş, dost, akraba, sevgili çabuk terk etmeye hazır insan olmaktır Güney olmak. Kendi menfaatini her şeyin üzerinde tutmaktır, menfaatleri uğruna vazgeçebilecekleri, elde edeceği menfaatten çok daha fazla olandır..
 
Sahte gözyaşları dökebilmektir Güney olmak.. Gerektiğinde ağlayabilmek, ama ağlarken bile içinde hiçbir şey hissetmeden, kurulmuş bir planın parçasını uygulayabilmektir Güney olmak ve o ağlarken duygusuzlaşmaktır bize düşen. Onun gözyaşları ile hüzün değil, öfke hissederiz. Zira gözyaşı saftır, temizdir, menfaatin, kişisel çıkarların uğruna kirletilmesi rahatsız eder insanı. Ve elbette ki tehlikelidir Güney olmak bu durumda..
 
Güney olmak, onursuz aşklar demektir aynı zamanda. Banu ile olan ilişkisinin kuruluşundan, geldiği noktaya kadar bunu görebiliyoruz. Banu’nun daha önce dile getirdiği gibi ‘o benim imkânlarımı seviyor” cümlesi de bunu çok iyi anlatıyor aslında. Güney çok hayatın içinden bir insan...Hırsları, sevgisi, nefreti, öfkesi, ikiyüzlülüğü, sahteliği ile çok gerçek bir insan. Kusurları olan, hatalar yapabilen..Sevmeden, âşık olmadan, sadece maddi menfaatler, makam telaşları için yapılmış, aşksız bir evlilik sürdüren eminim çok kişi var Güney gibi..Bebekleri olacağında duyduğu panik ve verdiği lezzetsiz tepki de bunun en güzel kanıtı. İçindeki duygusuzluğu, maddi anlamda geldiği nokta ve şirket içindeki hızlı yükselişi ile gizlemeye çalışsa ve karısına âşık, ilgili koca rolünü başarıyla oynasa da, bazen açıklar vermekten de kaçamıyor ne yazık ki.. En sonunda Melda ile yaşadığı yakınlık ta karısını sevmeyen bir adamın, daha doğrusu duygusal anlamda çaresiz kalmış bir adamın arayışı sadece.. Çünkü aslında çok yalnız olmaktır Güney olmak..
 
Evet, yalnız kalmaktır Güney olmak.. Kimi zaman isteyerek, kimi zaman bu yalnızlığa itilerek.. Güney olmanın en büyük bedeli de budur..Oturup karşılıklı iki kadeh içip, içini dökebileceği bir dosttan, her durumuna razı bir sevgiliden, başı sıkıştığında ona destek olacak bir babadan yoksun olmaktır Güney olmak..
 
Güney olmak kolaydır, zor olan bedelini ödemektir sadece..
 
Ve emin olun Güney olmak, Kuzey olmaktan çok daha zordur bu sebeple..
 
Siyah İnci’den sevgiyle..
 
www.twitter.com/blackpearl42
 
Toplam blog
: 55
: 2295
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

Kendi halinde bir TV izleyicisi ve yorumcusudur Siyah İnci. Tipik bir akrep burcudur.  Büyük çoğu..