- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kuzu böbreği
Bazı insanlarda sakatat aşkı vardır, sakatat türü etleri yemeyi çok severler örneğin böbrek, ciğer, beyin, kelle paça gibi. Kuzu böbreği ve dana böbreği de bu sakatat çeşitlerinden biridir, fırında az yağla pişirilirse, yanında soğan ve yeşillik ile tüketilirse gayet zevkli bir öğün olur.
Dana böbreği yapmak isterseniz dilimlenmiş halde satılıyor ve çok lezzetli oluyor ben bu sefer kuzu böbreği yaptım.
Malzemeler:
1 kilo kuzu böbreği
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Büyük borcam bir tepsinin dibine bolca zeytinyağı konulur, kuzu böbrekleri tepsideki yağa batırılarak iki yüzü yağlanır. Etlerin üzerine tuz ve kırmızı toz biber serpilerek 220 derece hararetteki fırında pişmeye verilir.
Etlerin pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabiliriz, etler yumuşayınca soğumadan servis yaparız.
Ayran, soğan ve yeşillikleri yanında servis yaparak sağlıklı bir öğün elde etmiş oluruz.
Afiyet olsun.