Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '08

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Kuzu etli enginar (alcachofas con cordero)

Kuzu etli enginar (alcachofas con cordero)
 

Paella tarifi ardından mevsim sebzeleri ile yapılan bir İspanyol yemeği daha olsun istedim blogumda. Ve yine sayın Selda ÖZÇER'in www.hispanatolia.com daki GURME alanındaki bir tarifi ondan izin alarak bloguma eklemek istedim...

Onun önsözü ile birlikte hemen tarife geçiyorum:

"Baharın gelmesiyle birlikte, İspanyol Mutfağı'nın vazgeçilmez sebzesi enginarın (alcachofas) kuzu etiyle yapılan çok basit bir tarifini veriyoruz. Bu tarif, Ege bölgemizde yapılan enginarlı kuzuya son derece benzemektedir. İspanya'da ise, Kuzeyde, Navarra bölgesinde yaygındır. "

KUZU ETLİ ENGİNAR (alcachofas con cordero)
6 kişi için gereken malzeme:

10-12 Enginar
500 gr kuzu eti
Beyaz şarap
Maydonoz
soğan ve sarmısak
1 limon, sızma zeytiyağı
Tuz ve etsuyu

Hazırlanması:
Enginarlar, arzuya göre, kabuklu veya kabuksuz, 1 limon suyu eklenmiş tuzlu suda 5 dakika haşlanır. Daha sonra suyu süzülür ve enginarlar alınır. Enginarların haşlandığı su daha sonra kullanılmak üzere muhafaza edilir.

Soğan ve sarmısak soyulur ve ince doğranarak, zeytin yağında biraz (2-3 dakika) kavrulur. Daha sonra et eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur.

Bir sonraki aşamada ete 1 su bardağı beyaz şarap eklenir ve alkol buharlaşıncaya kadar (orta ateşte) beklenir.

Enginarlar, beyaz şarap buharlaştıktan sonra, ete eklenir. Aynı şekilde, enginarların haşlandığı sudan bir miktar ilave olunur. Tuzu kontrol edilir ve 40 dakika orta ateşte pişmeye bırakılır.

Pişme tamamlandıktan sonra yemek, üzerine ince doğranmış maydanoz eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 49
: 8893
Kayıt tarihi
: 22.11.07
 
 

1964 İstanbul doğumlu, Ankara'da yaşayan İTÜ mezunu bir mimarım. 1991-1998 yılları arasında Mimarl..