Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

KUZU KÜLBASTI

KUZU KÜLBASTI
 

ÇITIR KUZU KÜLBASTI

MALEME

1 kg kuzu külbastı

2 baş kuru soğan

3 diş sarımsak

1 yumurta

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı bal

200 gram rendelenmiş permasan peynir

1 çay bardağı galeta unu

1 tutam kekik, tuz, karabiber ve pul biber

1/2 litre et suyu

HAZIRLANMASI

 

Etlerinizi en az 2 saat evvelden tuz, karabiber ve dövülmüş 3 diş samırsak ile iyice ovduktan sonra, streç film ile sıkıca sararak buzdolabında bekletin.

Et suyu,yumurta,soya sosu, sirke ve balı çırpın.

Pulbiberi ve permesan peynirini harmanlayın.

Etleri, teflon tavada sıvı yağı ısıtarak kızartıp fırın tepsisine yerleştirin.

Aynı tavada ince jülyen kesilmiş soğanları karamelize olana kadar sote edin ve etsuyu karışımını ilave ederek 10 dakika kadar katnatıp,etlerin üzerine yayın.

250 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.

 

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..