Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '18

 
Kategori
Deneme
 

Kuzu mu Kurt mu, Bana Göre Kurt; Çünkü Dünyanın Geleceğinde İyiliği Savunmanın Anlamı Kalmadı

Kuzu mu Kurt mu, Bana Göre Kurt; Çünkü Dünyanın Geleceğinde İyiliği Savunmanın Anlamı Kalmadı
 

ABD’yi dünya anlamıyor ama ben anlıyorum. Kurulduğundan beri ABD’nin ciddi bir tehdit yaşadığını hatırlıyor musunuz? Neden? Çünkü hep güçlü olmaya çalıştıkları ve bunu başardıkları için.

Ama her güçlü kurt değil bazıları çakal… Asıl mesele kurt ile çakalı ayırabilmekte…

ABD ve Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor… ABD yalnız kalmış (America alone) Bana kalırsa asıl dünya yalnız (kendi kendine yetebilenler için yalnızlık diye bir şey olmaz) Gezegenimiz işleri Tanrı’ya kalmış kimselerle dolu.

İyiliğe güç diyorlar iyilik diye bir güç olur mu? Ama doğru kullanılırsa güç iyiliktir.

ABD güce dayalı yeniçağ politikasını uygulamakta zorlandığı için (Çünkü karşısında etik dağlar var) yalpalıyor (Kurt çiçek bahçesine girerse ne olur?) ABD’nin anlaşılması zor politikalarının nedeni asıl bizim sahip olduğumuz anlayışlar (Kuzu olalım ama yine de dünyada barış olsun, nasıl olacaksa)

Halk/insanlar tamam da güç sahipleri/yönetenler kuzu olamazlar, kurt olmak zorundalar (Kuzu kuzudan çekinmez)

Savaşlar kurtlar yüzünden değil kuzular yüzünden çıkar, bir de çakallaşan kurtlar yüzünden. Barış türkülerinin kulağa hoş gelme dışında hiçbir anlamı yoktur,  Ağrı Dağı’na karşı zaten bir şey yapamazsın; yeryüzünün Tanrısı güçtür.

İyilikle kötülükle uğraşmamalı vakit kaybetmemeliyiz. Genel doğruların da canı cehenneme. Bizim için doğru olan uğruna etik metik demeden kurt gibi mücadele vermeliyiz!

Doğru sistem insanlığı kurtarmak değil herkesin kendisini kurtarması.

Burada anlattıklarımız ABD’nin güçlü olduğu değil, güçlü olmayı sağlayacak fikre sahip olduğudur. Sözcü saçmalıyor kızdıracak skandal sözler ediyor, tükürdüğünü yalıyor, ağır konuşuyor vs. ama ABD’nin umurunda değil çünkü bunlar da gücünüzü ortaya koymanın bir parçası.

“Güç asla karşıdakinin istediği gibi davranmaz”

ABD gibi ülkelere hiçbir şey olmaz; ben asıl dünyaya acıyorum!

ABD, ülkedeki siyahlara “Güçlü olursanız zaten özgür olursunuz” dedi, onlar da sokaklarda bayrak sallayacaklarına öyle yaptılar; esareti kabul edersen esaret vardır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..