Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kuzuların sessizliği

Kuzuların sessizliği
 

22 Temmuz 2007 seçimlerinde bir arkadaşıma dedim ki; AKP ye oy attı isen PKK’yı destekliyorsun demektir. Yüzü kızardı ve dedi ki; bu kadar hakaret etme ayıp oluyor, dedi. İyi niyetli bir arkadaşımdı onun hiçbir art niyeti yoktu, bu arkadaşımın günahı yok muydu peki? Var tabi ki. Suçu bir Müslüman olarak ilk vahiy olan “OKU” emrini gerçekleştirmedi. Ama ben, Atatürkçü ve laik bir Müslüman olarak okudum ve şu sonuca vardım.

1- Stratejik kuruluşların özelleştirilmemesi gerektiğini; (Türk Telekom, Petkim, Tekel ve benzeri Kit’lerin yabancılara 2 yıllık karı karşılığı satılması ve bu şirketlerin kârının yurtdışına aktarılması, sonucunda canlı paranın Türkiye’den kaçması ve yabancı sermayeye tanınan müthiş imtiyazlar, Lozan’da kaldırılan kapitilasyonların geri gelmesi ve gizli ekonomik kriz, tarım ve hayvancılığın sona ermesi, sanayinin gerilemesi, sıcak para ile paradan para aklama döneminin geri gelmesi)

2- Merkezi hükümet sisteminin zayıflaştırılması ve yerel yönetimler yasasının çıkarılmasının yanlış olduğunu (Belediyelere geniş yetki verilmesi, yandaşa oy atmayan halka oy atmazsanız hizmet yapmayız tehditleri, Belediyelerin geniş yetkisine örnek olarak, Belediyelerin Kabahatler Kanuna göre trafik cezası kesmesi Dtp Belediyelerinin asker ve polislerin sivil araçlarına bolca ceza kesmesi ve Özerk bölge için yapılan tüm eylemler, bu kanun federasyona geçişin ön aşamasıdır.)

3- Yabancılara mülk satışının yanlış olduğu (Özellikle Türkiye’nin kıyı bölgelerinin bazı kesimlerinde özerk bölge ilan etmesi ve hatta bazı kıyılarda Türk Bayrağının dalgalanmaması gibi, karşılıklılık ilkesine uyulmaması ve yabancılara verilen imtiyazlar ve ayrıca madenlerin yabancılara peşkeşi, limanlar özelleştrilerek uluslararası kaçakçılığın yabancılar tarafından yönlendirilmesi, yabancı olan liman işletmesinin kendi ülkesine ayrıcalık tanıması)

4- Vakıflar Kanunun çıkarılmasının yanlış olduğunu (Gayrı Müslim vakıflarının etkin hale getirilmesi, Lozanla kazandığımız mülklerinin tekrar geri alınması, verilmediği takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde büyük tazminatların Türkiye tarafından ödenmesi ve ayrıca yabancıların 1915’ten önce olduğu gibi misyonerlik faaliyetleri ve yabancıların istihbarat çalışmalarının kolaylaştırılması ve PKK ve benzeri bölücülük faaliyetlerinin arttırılması)

5- Banka ve Tv deki yabancı payının arttırılmasının yanlış olduğunu (Halkın kredi kartı ve özel kredi ile borçlandırılıp sermaye yanlısı iktidara oy arttırılması konusunda tehdit edilmesi, ayrıca Tv lerde eğitici program yapılmaması bedava paraların verildiği milletinde ağzının suyu akıttığı çalışmadan kolay para kazanma yollarını öğreten programlarının yapılması)

6- 2005 yılında çıkarılan Türk Ceza Kanunu mantığının yanlış olduğunu (Para cezası öngören bir sistem, parası olan suç işleyebilir, mesela ruhsatsız silah taşıyan o silahla 100 milyar kazanıyorsa devlete 6 milyar öder hemen çıkar gibi, ayrıca daha önceden söylediğimiz gibi TCK 221. madde ile PKK nın alt kadrosuna süresiz af tanıyan Kanunumuz bugünkü Kürt açılımı planlarının parçası olmuştur. Çıkan PKK’lılar TCK 221 den tahliye oldular çünkü onların hepsi Osman Öcalan gibi fırıncı idi! Yazıklar olsun sizin çıkardığınız Kanunlara ayrıca Atatürkçü geçinip susanlara yazıklar olsun.)

7- Eğitimin özelleştirilmesi yanlış olduğunu ( Hukuk Fakültelerini önceden yani 2000 den önce çoban olup devlette okuyabilen kazanıyordu, şimdi ise özel ders almadan kimse kazanamıyor, dershane olmadan kimse okuyamıyor, devlet Milli Eğitimi yozlaştırılmış, Öğretmenlerimiz polisten bile fazla maaş alamayıp zor durumda bırakılmış, millet fazla uyanmasın diye Devlet Milli Eğitimi ve Atatürkçülük yozlaştırılmış ve bu hükümet döneminde en büyük hain Damat Ferit Paşa ve teröristbaşı Apo bile Milli Tarih kitaplarında yer bulmuştur.)

8- Sosyal devlet anlayışının yok olmasınının yanlış olduğunu (Parası olanın adaleti araması, gücü olanın adaleti işletmesi, iş kazalarının önüne geçilememesi, Kıdem, ihbar tazminatlarının Devlet garantisine alınmaması, kölelik sitemi olan Özel İstihdam Bürolarının kurulmasının sağlanması, Kıdem tazminatının kaldırılması çalışmaları, iktidarın yargı ele geçirme, yandaş yargı yaratma çabaları ve karşıt görüştekilerinin haksız ve delilsiz içeri atması, Abd ve Imf’ nin istemleri doğrultusuna hareket edilmesi ve onların istediği kanunların çıkarılması. Hakkını arayan değil sadaka ile geçinen toplum yaratılmasının sağlanması)

Peki sonuç ne oldu AKP,

Devlet Mekanizmalarını cemaatlere devrettiniz, kurumlararası çatışma yarattınız, her şeyin alternatifi yaparak derin devletinizi oluşturdunuz, kendi partinzin programını yapan Dernekleri Kamuya yararlı Dernek yaptınız, Atatürk’ün milliyetçilik anlayışını eş anlamlısı ulusalcılığı kanun dışı saydınız ve Ulusalcı olanları da delilsiz içeri attınız fakat Kürtçülüğü ve Apoculuğu legal ilan ettiniz ve dışarıda hainleri gezdirerek toplumda Türk-Kürt ayrışmasını yarattınız.

Asker, polis, Anayasa Mahkemesi üyeleri ve diğer üst düzey Yargı mensuplarını yasa dışı dinleyerek tehdit ettiniz, istekleriniz olmayınca demokrasi adı altında Devletin sözde bağımsız kurumlarına küfür ettiniz, Atatürk milliyetçilerini kafatasçı ilan ettiniz, ulusalcıları Ergenekoncumusun deyip Korku İmparatorluğu yaratarak susturmaya çalıştınız, Cumhuriyet mitingine katılan 1 milyon Türk Halkına bindirilmiş kıta diyerek hakaretler ettiniz, demokratik olan mitingleri Ergenekona alarak terörist ilan ettiniz, Pkk pankartları ve Apo resimlerine dokunmadınız, aldığınız oylara güvenerek Anayasanın değiştirilmeyecek maddelerini değiştirmeye kalkıştınız ama olmadı, Abd'nin projesi olan BOP'un eş başkanıyım diyerek Atatürk Cumhuriyetine hiyanet ettiniz, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan'ın kurulmasını sağladınız ve yakında Konsolosluk açarak yani tanıyarak yüzyılın hiyaneti içinde bulunacaksınız,

Halkımız, tarihinin en büyük işsizliği ile kıvranırken siz Türbanla uğraştınız, halkın manevi duygularıyla oynayarak oy avcılığı yaptınız, Kürt ve Alevi açılımı gibi Abd'nin projelerini halkımıza dayattınız, yoksulluk sorununu Etnik sorun yaptınız, Milletimize küfredenleri, vatan hainlerini Atatürk'ün konutunda ağırladınız, oyunuz düştüğünde hep Darbe planlarını sundunuz, askere çuval geçirenlere nota bile vermediniz, milletin manevi değerleri ile oynarak kuzu olan halkın sessizliğini bozdunuz.

Daha yazacak çok şey var ama yeter bu kadar. Arkadaşıma o gün bunların bir kısmını ve ilerde olacakları anlattım fakat o Müslümanların ilk vahiyi olan Oku emrini dinlemediği için sermaye yalakalası medyaya inandı. Herkesin yaptığı ve inandığı doğrudur psikolojisi ile yani koyun psikolojisi doğrudur dedi ve oyunu Akp’ye attı. Sonuç ise bin pişman durumda. Ben arkadaşıma dedim ama bana inanmadı. Çünkü arkadaşım o zaman kim daha Müslüman tartışması yapıyordu. Çünkü basın Müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmeyecekler diye avaz avaz bağırıyordu. Al sana müslüman Cumhurbaşkanı ve Başbakan, alın size hiyanet içinde olan AKP. Ey Türk Halkı yine oyunuzu Akp'ye atında milletin vebali sizde olsun. Teröristbaşı Öcalan bile dedi ki “Akp’nin söylemleri benim söylemlerimin aynısı” diye ama nerde anlayan. Koyun olan halkımız kuzu galiba fakat bu kuzuların sessizliği çok tehlikeli gibi duruyor. Sakın kardeş kavgası olmasın, 1980 öncesi gibi ortam yaratmaya çalışanların ekmeğine yağ süreriz gibi geliyor bana. Kuzuların sessizliği, 2010 yılında yapılacak seçimlerde Akp'yi iktidardan indirerek bozulacağı kanaatindeyim.

 
Toplam blog
: 80
: 9564
Kayıt tarihi
: 05.07.09
 
 

1978 Lüleburgaz doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Lüleburgaz'da tamamladım. İstanbul Üniver..