Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

 
Kategori
Haber
 

K.Yaka Belediye bandosu; tokmağını, seçim için değil, yılbaşı için vuruyor.

K.Yaka  Belediye bandosu; tokmağını, seçim için değil, yılbaşı için vuruyor.
 

Türkiye'de, bir tek "M. Kemal Paşa Camii," K.Yakada var.


Türkiye artık esaslı bir değişime girdi. Bilhassa                     belediyelerin çeşitli halk yararına ait aktiviteleri hızla, coşkuyla, çoğalarak etkin şekilde üst üste sergileniyor.

“Seçim yaklaştı da böyle oldu” diyenlerimiz olacaktır. Hayır, Öteden beri vardı bu tür aktiviteler. Biz buna halkla bütünleşme diyoruz.

Oldu olacak bir de borcundan dolayı suyu keserken  “suyunuzu kestim haberiniz ola” diye bir tatbikat başlatsalar, hepsinden fazla hora geçecek. Türkiye’deki bütün belediyeler, bu küçük ama ses getirecek anonsu yapsalar, alınlarından öpülecekler.

“Şunun şurasında kulağımızın pası silinecek bando dinlemekle. Şimdi su sayacı kel alaka?” diyeceksiniz. Karşımızda; su, elektrik, çöpçülük hizmetleri veren bir müessese var. “Müşteri daima haklı “ değil midir?

Kesilen suyu açmağa gelen görevli, açtığı suyun, “vanasını kapatıyor.”  Neden?  Musluklar açık kalmış olabilir, evde de kimse olmayabilir. Evi su basar” diyerek müşteri korunuyorsa,, suyu kesmeğe gelen aynı görevlinin de suyu kestiğinin bildirme mecburiyetinin konması etik sayılmalıdır.

Esas konumuza girmeden önce inşallah bu dileğimizi, masaya yatırmadan uygulamaya korlar. Hiç olmazsa, ikaz için, matbu bir kağıdı  kapıya iliştiremezler mi? Bu kadar zor iş mi bu?

Bu soğuklarda Belediye Bandosu elemanları, suyu  sessizce keserek sıvışıp giden  görevli gibi değil. Bu soğukta  buz gibi boruya üfürüyor.  Millet, nefes alamazken, onlar vazife yapıyor. Belediyenin, bu nefes sarf edenler kadar mı mesuliyet sahibi olamazlar beklenir.  Bu iş için illa kanun mu çıkması lazım? Bu anlatılan, etik bir görevdir. Belediyeyi sempatizan kılar. Yakınlık doğurur. Neyse…

Karşıyaka’nın ünü artık ilçe sınırlarını aşan Belediye Bandosunda. Bir ay müddetle K.Yakanın muhtelif semtlerinde konserleriyle kente yeni yıl coşkusunu getirecek. Buna, “Yeni yıl coşkusu” da diyebiliriz.

Aralık’ta başlayan konser dizisine her gün farklı bir noktada da devam edecek olan K.Yaka Belediye bandosunda popüler olan kişiler mevcut ayrıca. Bando, Karşıyaka Çarşısı’nda ise, her gün vatandaşlarla buluşuyor.

Gösterdikleri performans ile halkın büyük ilgi gösterdiği Karşıyaka Belediye Bandosu ay sonuna kadar her gün farklı yerlerde mini konserler verecek. Karşıyaka Çarşısı başta olmak üzere Bostanlı, Şemikler, Nergiz, Alaybey gibi pek çok ayrı noktada gün içerisinde 14.00-16.00 saatleri arasında vatandaşlara müzik ziyafeti çeken Belediye Bandosu, 31 Aralık günü özel bir şov ile konserlerini sonlandıracak.

Nostalji şarkılarından güncel pop şarkılarına, marşlardan türkülere kadar geniş bir repertuara sahip Karşıyaka Belediye Bandosu’na vatandaşlar da coşkuyla katılıyor.

Kenti yeni yıla coşkuyla hazırlamak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “yeni yıl coşkusunu Karşıyaka erkenden karşılıyor. İçinden geçtiğimiz süreç düşünülürse, herkesin, yeni yılı umutla karşılamasını istiyoruz. Yeni yılla birlikte yeni umutların yeşermesi dileğimiz. Güzel günler düşlüyoruz. Bu duyguyu Karşıyaka’nın her yerine taşımayı amaçlıyoruz. Aslında bu yıla özel bir uygulama değil. Her yıl Aralık ayında, Çarşı’da yeni yıl konserleri gerçekleştiriyoruz. Bu yıl, bu konserleri Çarşı’nın dışına taşıdık” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..