Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Haber
 

K.Yaka'lı "kadın ressamlar", eserlerini, kadın dayanışması için hibe ettiler.

K.Yaka'lı "kadın ressamlar", eserlerini, kadın dayanışması için hibe ettiler.
 


 

 

          Her türlü manalı etkinliklere imzasını atan, Karşıyaka Lions Kulübü, bu sefer de  8 Mart Dünya Kadın Hakları ve Dayanışması gününde, cazip bir fikirle  ortaya çıkarak, kadın ressamların resimleriyle  açtığı serginin hasılatını, şiddet gören kadınlara vermek üzere eserlerini sergiliyor göz doldurdu.

          Hayli ilgi gören birbirinden güzel tablolarda ressamlar, övünçlerini tablolarla sergilerken, Lions  Kulübü  Başkan ve yardımcısı, ziyaretçi dostları ile bol bol resim çektirip eserler üzerinde görüş alışverişi yaptılar.

          K.Yaka Yalı Lions Kulübü Başkanı Fatma Elvin Öztürk yaptığı konuşmada, “Kadın ressamlarımızın sergiye yaptığı gönüllü katkıdan dolayı teşekkür ederiz. 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bu tablolardan elde edilecek gelir, bilindiği gibi şiddet gören, hep gündemde  olan ve şiddete  maruz kalanlara verilecektir. Bu vesile ile buradan haykırıyoruz.  Kadın şiddetine bir an önce son verilsin.

 

          Ülkemiz gündeminden düşmeyen şiddete maruz kalan kadınlar yararına  Mavişehir  “MyMaya’da “ açılan bu sergi’nin geliri, bilindiği gibi şiddet gören kadınlara verilecek.

          Kocaeli Sanat Evi Derneği’nin katkıları ile Kocaelili ve İzmirli 14 kadın ressamın katıldığı sergide, Başkan Öztürk’ten sonra ve Nalan Kumlalı Atahan da konuşarak katkıda bulunan ressamlara teşekkür etti.

          İzmit’ten de ressamlar dayanışma için gelmişlerdi. “Kosev Derneğinden ” Aysen Bastan Aysel Manisa, Didar Aydın kokteylli geceyi ilgi ile izlediler. Bostan, şunları söyledi. "Kocaeli Sanat Evi KOSEV'i İzmir'de  yansıtmak, çok hoş bir duygu. Başkanımız da burada. Sevinçli ve  gururluyuz" dedi.

         Bir de CHP Aday Adayı Fatih Filiz ile karşılaştık. Atatürk portresinin teşhir edildiği panonun başında poz vermesini istedik. Resme baktı, “ Göz hizasından aşağıda. Birlikte resim çektiremem dedi. Bunun  üzerine  metrelik resim,  bir sehpaya konarak yükseltilerek tabandan kaldırıldı, ondan sonra resme razı oldu aday adayımız.  Bu duruma, şahit olanların, duygulandığı görüldü.

         LİONS Kulübünün şık hanımları ayrıca sergiye renk kattı. Sergi bir hafta açık kalacak.

Sergiye destek olan kadın ressamlarımız ise şöyle: Aslınur Sertkan, Ayşe Aga, Ayşe Nezehat Ayhan, Belgin Akın, Emel Erkan, Hande Akalın, Derya Sencer Akdeniz, Leyla Kaya, Münevver Özcan, Sibel Çelikel Yiğiter, Yurdanur Demiryol, Melek Altar, Özlen Sertbaş, Çiğdem Saç.

SERGİDE,  K.yAKA YALI LİONS KULÜBÜ BAŞKANI ÖZTÜRK VE, CHP  iZMİR MV. ADAY ADAYAI FATİH FİLİZ.. FATİH BEY, İLKTEN ATATÜRKÜN BU TABLOSU İLE RESİM ÇEKTİRMEK İSTEMEDİ. TUVALLERE SAIĞMAYAN  BU PORTREBİN TABABANI YERE DEĞİYORDU. ANCAK TABLO YÜKSEĞE ALINDIKTAN SONRA RESME RAZI OLDU. DUYGULU  ANLAR  YAŞANMAĞA VESİLE OLDU.

İZMİTLİ RESSAMLAR "KOSEV DERNEĞİ" DEN AYŞEN BASKAN VE AYSEL MANİSA,, SEDAT  SÖZER VE SOL BAŞTA CHP 2. BÖLGE  MV. ADAY ADAYI FATİH FİLİZ.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..