Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Kyoto' ya hayır!

Kyoto' ya hayır!
 

Sevgili dostlar; bazıları " Kyoto Protokolü çözüm değildir " diyorlar. Son zamanlarda Milliyet Blog sayfalarında ve çeşitli yayın kuruluşlarında Türkiye'nin ve tabii tüm dünyanın bir an önce Kyoto Protokolünü imzalaması için yapılan haberlerin arttığını görüyorum. Ancak www.ekolojistler.org sitesinde bu düşüncenin doğru olmadığını ileri süren çok ilginç tezler var. Küresel ısınma konusunda dünya ülkeleri son anda biraraya gelip birşeyleri değiştirebilecek, yeryüzündeki doğal yaşamı kurtarabilecek mi, o bile çok tartışılabilir bir konuyken bu ilginç tezi de okumanızı mutlaka öneririm.

KYOTO PROTOKOLÜ NEO-LİBERAL "HAVA"DAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR
Küresel İklim Değişikliğini durdurmak isteyen herkes, Kyoto Protokolüne karşı olmalıdır. Çünkü protokol hiç bir şekilde Emisyon salınımlarını azaltmamakta, aksine durumu daha da kötüleştirmektedir. Toplumsal adaletin hakim olduğu, tüm insanların özgür bir yaşama eşit olanaklarla ulaşabileceği bir dünyada yaşamak isteyen herkes Kyoto Protokolüne karşı savaşmalıdır. Çünkü Kyoto Protokolü aynı zamanda eşitsizlikleri yeniden üretmektedir ve sömürü zihniyetinin bir uzantısıdır.

DEVLET ÇEVRECİLİĞİ KYOTO'YU SELAMLIYOR...
Son iki haftadır iklim değişikliğiyle yatıp iklim değişikliğiyle kalkıyoruz. Birleşmiş Milletler iklim değişikliği raporundan sonra basının da etkisiyle politik gündem de giderek ısınıyor. Gündemin odak noktası, "iklim değişikliği insanlığın topyekun yok oluşuna neden olacak, o halde iklim değişikliğini durduralım."

EKOLOJI KOLEKTIFI
http://www.ekolojistler.org

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..