Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Kyoto protokolu hemen imzalanmalı!

Kyoto protokolu hemen imzalanmalı!
 

Hükümet Nükleeri geri çek !
Kyoto protokolünü hemen imzala!
En acil yasamız Nükleer Yasasımıydı!?
Hükümet yine yangından mal kaçırır gibi nükleer enerji yasa tasarısının peşinde..
TBMM Enerji ve Sanayi Komisyonu dün Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanunu kabul etti...
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmesi için yasayı geri göndermişti.
(http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=81823&ForArsiv=1 haberin ayrıntısı..)

Nükleer enerji son derece riskli ve pahalı bir enerji tabanıdır. Sorun üretimi değil, ortaya çıkan atığın saklanması sorunudur. Nükleer enerji atıkları yok edilebilir atıklar değildir. İnsana ve doğaya ölümcül zarar vermektedir. Atığın saklanması ayrı bir yatırım gerektirmektedir, bu da pahalı bir yatırımdır.

"Hidrolik, kömür, rüzgar, jeotermal, güneş ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları dikkate alındığında Türkiye’nin 482-569 milyar kilovat saat olan potansiyeli, 2020 değil, 2030’lardaki elektrik ihtiyacını karşılamak için bile yeterlidir.

" Hükümet neden nükleer in peşindedir..

Çözümü yıllardır söylüyoruz. Çözüm güneş, su, rüzgar enerjilerine dönük yatırımlardır. İnsanın doğa ile uyumuna dönüşe aracılık edecek enerji üretimleri tercih etmekten başka dünyanın şansı kalmamıştır..

Petrol ve doğal gaz tükenmekte olan ve bizim topraklarımızda olmayan enerji kaynaklarıdır. Bu enerji tabanlarına dayanan geleneksel üretim biçimlerine de derhal son verilmelidir.

Doğaya bıraktığımız, doğa tarafından dönüştürülemeyen her atık dünyanın hızla yok olmasına sebep olmaktadır. Daha temiz bir dünya ve tamamen yenilenebilir enerjiyle yaşamak mümkündür.

Yok oluşa doğru gidişi gündelik yaşamında hala hissetmeyen kaldı mı?
Sıcaklar ve susuzluğun kaynağı/küresel ısınmanın kaynağı nedir?
Enerji tabanlarımız, üretim biçimlerimiz, tüketim alışkanlıklarımız değil midir?

Vekillerimiz kendi kaynaklarımıza dönük enerji yatırımları yerine petrol, doğal gaz, nükleer enerji kaynaklarına vergilerimizi yatırmak yönünde kararlar verdikçe kötü yaşamaya devam edeceğiz..
Petrol fiyatının 2008 yılında 150 dolar olacağı tahmin ediliyor, bu emeğimizi kaç paralık edecek öngörüsü olan var mıdır?

Basta ya! (Yeter Artık!)

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..