Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '18

 
Kategori
Sinema
 

L’Attesa

L’Attesa
 

IMDB puanı 6.5 olan bol ödüllü bir film L’Attesa. Ödüllerin önemli bir bölümü yönetmen Piero Messina ile başrol oyuncusu Juliette Binoche’a ait… Ülkemizde “Bekleyiş” ismiyle gösterime girmiş film adı gibi beklemek üzerine kurulmuş. Usta oyuncu Juliette Binoche’un adeta tek başına sürüklediği film izleyenleri de kahramanları gibi bekletmeyi başarıyor. Genç bir kız sevgilisini, anne ise ölen oğlunun dönmesini bekliyor. İzleyici ise kadının gerçeği ne zaman söyleyeceğini bekliyor… Oysa o gerçeğin anne için inanılmış bir gerçek olmadığını ancak finalde görebiliyoruz.
 
Mistik bir havada başlıyor film. Karanlık bir mekanda Hz. İsa’nın heykelini ters dönmüş bir biçimde görüyoruz ilk anda. O andan itibaren işin içine bir ölüm gireceği belli oluyor zaten. Sicilya’da büyük bir müstakil evde geçiyor senaryo.
 
Jeanne isimli genç kız sevgilisinin daveti üzerine Sicilya’ya gidiyor. Havaalanında ne sevgilisi Giuseppe ne de bir başkası vardır onu karşılayan… Gittiği adres ise sevgilisinin ihtişamlı  evidir ancak evde genç kızın henüz anlayamayacağı bir biçimde bir matem havası vardır. Ölen aslında Giuseppe’dir ama hiç kimse bu gerçeği kıza söylemez. Evde yaşayanlar ise Giuseppe’nin annesi ile Pietro isimli sadık bir yardımcıdır.
 
Genç kızın ancak ertesi gün tanıştığı ev sahibi yani Giuseppe’nin annesi ilk anlarda kıza soğuk davransa da zaman içinde samimi olmaya çalışacak ancak oğlunun öldüğünü yine de söylemeyecektir. Giuseppe gelecektir. Kıza böyle demiştir.
 
Kadının oğlunun ölümünü gizlerken ne düşündüğünü ilk anlarda anlayamasak da filmin finalinde anlarız. Onun Paskalya’da geri döneceğine  inanmaktadır. Kendisi Paskalya’yı beklerken kızı da bekletmektedir. Paskalya törenlerinde ise hayalet kılıklı insanların geçit töreninde oğlunu arayacaktır.
 
Ölümü kabullenmek çok zordur!
 
Filmin Künyesi
Yönetmen: Piero Messina
Senaryo: Giacomo Bendotti, Ilaria Macchia
Oyuncular: Juliette Binoche, Giorgio Colangeli, Lou de Laâge
Yapım Yılı: 2015
Süresi: 100 dakika
 
Toplam blog
: 18
: 64
Kayıt tarihi
: 16.10.11
 
 

Dergilerden, Filmlerden blog yazarı   ..