Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

La Liga'dan Sevilla

La Liga'dan Sevilla
 

İspanya' da bulunan bir arkadaşımdan telefon geldi... Önce malum bayramlaşma faslı ve ardından, günün anlamlı ve önemli diğer konusu, Şampiyonlar Ligi kurasına geçiş konuşması oldu. İlk izlenimlere göre, Sevilla taraftarı kara kara düşünmeye başlamış... Yani Fenerbahçe kurasını duyunca İspanyollar bir hayli tırsmışlar!..

Sevilla kulübünün futbol şube sorumlusu, her ne kadar, kendileri için memnuniyet verici bir kura olduğunu söylesede, eminim onunda kafasında, Fenerbahçe başlıklı soru işaretleri horon tepiyordur. Yetkili bir ağız olarak, eyvaahh modunda bir açıklama yapması yanlış olurdu zaten. "Memnun olunmayacak bir kura değil, çünkü daha zor rakipler vardı" şeklinde konuşan Sevilla yetkilisi, Fenerbahçe' nin müthiş bir çıkış içerisinde olduğunun farkındamıydı bilmem ama biz rakibi küçümsemiyoruz, artık zayıf rakip yok diyerek Sevilla' nın başarılarına bir göz atıyoruz...

İspanya Birinci Ligi' nde, 1946 yılında, 1 şampiyonluk...

İspanya Kral Kupası' nda, 1935, 1939, 1948 ve 2007 yıllarında, 4 şampiyonluk...

UEFA Kupası' nda, 2006 ve 2007 yıllarında, 2 şampiyonluk...

Avrupa Süper Kupası' nda, 2006 yılında, 1 şampiyonluk...

İspanya Süper Kupası' nda, 2007 yılında, 1 şampiyonluk.

Eveett... İşte rakibimizin karnesi ve hiç de küçümsenecek bir takım değil. Dediğim gibi biz de hafife almıyoruz zaten. Lakin bizim de yükselen bir grafiğimiz, hatırı sayılır bir çıkışımız var. Uluslararası bir başarımız olmayabilir onlar gibi... Lakin her şeyin bir ilki yok mu?

Bununla beraber, iki sezondur Sevilla'yı başarılara taşıyan teknik direktör Juande Ramos' un, bu sezonun hemen başlarında, İngiliz takımı Tottenham' ın hocası olmasının akabinde, Sevilla' nın da yükselişi bitti, hatta tersine döndü... Şu anda Manolo Jimenez' in çalıştırdığı Sevilla, La Liga' da dokuzuncu sırada bulunuyor ve inişli, çıkışlı bir performans ortaya koyuyor.

Benim beklentim, Fenerbahçe' mizin aynı ciddiyetle devam etmesi, İnter maçındaki savaşçı ruhla sahada olması ve komik hatalar yüzünden yarış dışı kalmamasıdır. Arthur Zico için asıl sınav bu maç aslında... Bakalım neyi ne kadar öğrenmiş, belli olacak bir maç varsa, o da işte bu maçtır. Zira bu turdaki bu rakip ancak doğru bir strateji ile geçilebilir. Bu öyle bir maç ki, stratejik hatası az olan hoca ve dolayısıyla takımı yürür gider.

Şimdi Zico önündeki bol zamanda, boş vakitlerini, Sevilla ile yatıp kalkarak geçirmeli... Sevilla takımı, defansı kötü, forveti çok iyi olan bir ekip. Çok gol atıp, çok da gol yiyorlar... İşte Zico bunları çalışmalı, en az 3- 5 tane stratejik plan oluşturmalı. Rakip defansın zaaflarını bizim forvetlere, rakip forvetlerin kabiliyetlerini de bizim savunma oyuncularına ezberletmeli. Bu turu kesinlikle, dersini iyi çalışan ve çalıştıran teknik direktör kazanacaktır. Zira trübün atmosferi ve seyirci avantajı bu turda eşit görünüyor bana... Çünkü Sevilla' nın da oldukça ateşli bir taraftar kitlesi var.

Şu anda ki görüntüye bakarak eleriz diye düşünüyorum... Lakin ligde devre arası olmasından sonraki halimiz ve oyuncuların o tarihe yaklaştıklarındaki form durumları sonucu tayin edecektir. Allah sakatlık vermesinde gerisi çalışarak hallolur diyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..