Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Labioplasti nedir ? (+18 Kadınlara özel)

Labioplasti nedir ? (+18 Kadınlara özel)
 

Labioplasti ameliyatı


Labioplasti nedir ? 

Labioplasti ameliyatı kadınlara vajina iç ve dış dudaklarının sarkmış olmasıdır. Bu sarkıklıkları da labioplasti ameliyatı ile rahatlıkla giderebiliyoruz. Aslında basit ama çok etkili bir ameliyattır. 

Labioplasti neden olur 

Bazen genetik nedenler ile yani doğuştan öyle olması ile alakalı olur. Bazende sonradan oluşan iç ve dış dudak sarkmaları olur. Bu sarkmalar doğum sonrası ve uzun ve sürekli kullanıma bağlı olarak oluşabilir. Genelde doğum sonralarında sıklıkla görülür. Ama bilmenizi isterim ki eğer bir daha doğum düşünüyor iseni, mutlaka bu ameliyatı diğer doğumunuzun ardından olmanızı tavsiye ederim. 

Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır

Bu ameliyat hastane koşullarında yapılır. Lokal anestezi ile yapılması uygundur. Ama bazı hastaların özel ricası ile, genel anestezi ile de yapılabilir. Tamamen hastanın isteğine bağlıdır. Ameliyat süresi ortalama olarak bir saattir. Bu süre genelde aşılmaz. Ama kombine yapılan vajina estetiği ameliyatlarında bu süre uzayabilir. 

Yani vajina iç dudak sarkması ameliyatı ile birlikte, vajina daraltma ameliyatı da yapılıyorsa, bu ameliyatın süresini biraz uzatabilir. Aynı şekilde anestezi süreside buna bağlı olarak uzar. 

Vajina iç dudak sarkması neden tedavi edilir

Vajina iç dudak sarkması aslında bir tedavi amacıdır. Bu tedavi olunmazsa, kadınlarda cinsel ilişki esnasında ağrı ve sızı olabilir. Kadına işgençe edeceği gibi, partnerinde zevk eşiğini düşürecektir. Ayrıca yaz ağlarında bikini kullanımlarında da kötü bir görüntü olacaktır. Aşırı şişkin ve çatallanmış bir görüntüyü hiç bir kadın istemeyecektir. 

Bu nedenlerin dışında kalan da bir hasta gurubu var. Yani acı ve yanma hissi olmas bile, kötü görünümden kurtulmak isteyen hastalarımız da bu ameliyatı sıklıkla tercih ediyor. Ameliyatı 18 yaşını dolduran tüm hastalarımız rahatlıkla olabilir.

Bu yaş gurubu hastaların da anne ve baba onayı ile bu ameliyatı rahatlıkla olabileceklerini bilmenizi isterim. Ayrıca bu ameliyat gelişimini tamamlamış kızlarımızda yapılabilir. Yani vajen bölgesi tamamen gelişmemiş bir hastaya bu ameliyat yapılmaz. Çünkü kendiliğinden düzelme ihtimali vardır.

Doktor Seçiminin önemi

Doktor seçimi bu ameliyatta çok önemlidir. Bu ameliyatı 2 farklı branşta yapabilir. Bunlar estetik ve plastik cerrahi uzmanları ile, kadın doğum uzmanlarıdır. Her iki branş doktoru da bu ameliyatı rahatlıkla yapabilir. 

Tercihen de bu ameliyatı sıklıkla yapam doktor tercih edilmelidir. Aslında bu ameliyatın da başarı oranını belirler. Tecrübeli hekimlerin farkını ameliyet sonrasında sizde fark edeceksiniz.

Esteport Estetik Cerrahi ve Saç Ekim Merkezi

 
Tel : 0212 241 3 241
 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..