Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Laf bilmezlik 2

Laf bilmezlik 2
 

Bir terör örgütünün ilk amacı adını duyurmaktır. İsmi ne kadar zikredilirse onun için o kadar iyi olur. Hatta, onların devlet büyükleri tarafından zikredilmesi en büyük amaçlarıdır. Adını duyuran örgüt artık birinci amacına ulaşmıştır ve kendini ihaleye çıkartabilir demektir. Terör örgütlerini herkes kullanır ve kullanmıştır da. Onu yönetenlere, “bak sizin örgüt şu işi yapmıştır, haberiniz olsun ve başarmıştır da” denmiş olunur. Bu hep böyle olmuştur. Uzmanların ifadelerine göre, “her terör örgütünün arkasında mutlaka bir devlet vardır, aksi halde o örgüt asla ayakta duramaz”.

Bizler terör örgütünden bahsederken onun ismini zikrederek ona araç oluyoruz. Şart mı onun ismini zikretmek. Yaptığı işi söyle, “terörist” de yeter. Devlet büyükleri teröristin yaptığı eylemlerden bahsederken, terörist ağzını açmış bekler ki kendi ismi zikredilecek mi. Onun, yaptığı eylemden önce en çok isminin zikredilmesi önemlidir ve asıl o zaman amacına ulaşmış olur. İsmi zikredilmezse kendini yer ve uğraşının bir kısmını boşa gitmiş sayar. Bu psikolojiyi iyi tahlil etmek gerekir. Onlara araç olmamak gerekir.

Bakın şu işe, benim devlet büyüklerim sürekli teröristin ismini ayrıntılı olarak zevkle söyler dururlar. Ne çok da zevk alırlar bunu yapmaktan! Bu, ülkeye ihanettir. Teröre bilmeden destektir. Ona “terörist” demeye imtina ederek ismini zikretmeyi uygun bulurlar. Onun kısaltılmış adı olan “XXX” demek yerine “terörist” de gitsin. Ona ilk darbeyi sen vur.

Basın kuruluşları da aynı yanlışı sürekli yapmaktadırlar. Sürekli terör örgütlerinin ismini zikrederler. Halbuki yapılması gereken, asla bir terör örgütünün ismini basın önünde zikredilmemektir.

(devam edecek)

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..