Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Deneme
 

Laf ebeleri

Laf ebeleri
 

gözünüz aydın, zamlar yolda!...


Bütçe yine açık verdi. 37 kalem hizmet türüne zam yolda!... Neden açık verdik? Tabi ki çalışanlara bir yılda % buçuklu zamlar verirseniz öyle olur!.. Onlarda, marketlerin altını üstüne getirerek ürettiklerinden fazla tükettiler!... Merak etmeyin, seçimler nasıl olsa yakında. Boşalan bütçenizi kapınızın önüne konulan erzak torbalarıyla yine doldurursunuz! Sahi bu arada akaryakıta ne dersiniz? Fiyatları borsa gibi bir inip, bir çıkıyor!... Dolaylı vergilerden neredeyse dolama oldu.! Vergiyi yükle babam yükle!... Şükürler olsun ki, iyi ki benzin, sigara ve içki var!...

Yoksa bütçe nasıl dolardı, değil mi?

İç babam iç!...

İşsiz sayısı yine tavan yaptı.

Her dört gençten birisi işsiz.

Gez babam gez!...

Nereye?

Tabiki kahvelere…

Oralarda da sigara yasak!...

Koy elini yanaklarına, düşün babam düşün!...

ÖSYM’de otuz bin öğrenci, “ Sıfır” çekti…

251 bin öğrenci, Matematikten, 700 bin öğrencide Fen sorularına yanıt veremedi.

Dedik ya, “ Tost ve Test” çocukları!... İşte size meyveleri…

Öğrenciler değil, Milli Eğitim sınıfta kaldı!...

Bakınız, Çukurova Üniversitesi Profesörlerinden İbrahim Ortaş’ın e-mail’ime düşen açıklamalarına;

“ Gördüğüm kadarıyla, sorunun temelinde uzun zamandır uygulanan politikalar ve düşünen, sorgulanan bir toplumda korku yatıyor. Zaten öyle bir insan ve toplum modeli de istenmiyor. Okur- yazar olmayan bir topluma razı gibiler. Artık rakamları bırakıp, ciddi ciddi ülkemizin geleceğini düşünmek zorundayız. Konu işgal edilmiş olmak kadar ciddi olacaktır. Konu temelden alınmalıdır.” Aynı yazı içinde, Maltepe Üniversitesi Profesörü İsa Eşme’de; “ Öğrencilerin yarısından fazlası bilgisayar dersini görmeden işliyor. Fen derslerini laboratuara girmeden, öğretmenlerin tahtaya yazdığını deftere geçirerek geçtiğini, gözlem yapmayan, araştırma ruhu kazandırılmayan, kitap okumayan, ders dışı hiçbir sosyal faaliyeti olmayan insanların yaşamı anlaması, mantık yürütmesi beklenemez. Geçmişte liselerde kompozisyon, mantık ve felsefe dersleri vardı. Lise bitirme ve olgunluk sınavları yapılırdı. Hepsi ortadan kaldırıldı. Son yılların sonuçlarının genel değerlendirilmesi; Ülkemiz ciddi olarak eğitilmeyen veya öğretilmeyen bir nesil ile karşı karşıyadır. Bu gençliğin yarınki Türkiye’si nasıl olacak, bunu düşünmek istemezsiniz herhalde”

Başbakan “ Kızını dövmeyen, dizini döver” diye ortaya bir söz atıyor. Bende diyorum ki; “ Seçmene avanta veremeyip de, oy alamayanları kim dövsün?”

Sizler aldırmayın böylesi sözlere!...

Onların amacı laf ebeliği yapmak…

Amaçları gündemi değiştirmek…

Aslında, ekonomi de, eğitimde tepe taklak…

Hırçınlıkları bundan

Sağlıcakla kalın…

 
Toplam blog
: 300
: 466
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Ertuğrul Erdoğan, 1958 yılının sonbaharında Ankara'da doğdu. 1968 -1980 yılları arasında babasını..