Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Laikler ayrı devlet kursun, başkent İzmir olsun

Laikler ayrı devlet kursun, başkent İzmir olsun
 

Laikler tanımına muhafazakar zihniyette olmayan herkes dahil. Bu, ciddi bir öneri. Ülkemizde sağ(muhafazakarların) sayısı fazla (%60’a %40)  Ayrıca ülke onlar bizler şeklinde bölünmüş. Hani sayımız yetse bile yönetimi bize vermemek için ölüm kalım savaşı yapıyorlar. Bizim için seçim sadece seçim, onlar için kazanılması gereken savaş.  Sağ zihniyetler sürekli yönetime geliyorlar ve bize hiç uymayan kendi zihniyetleriyle ülkeyi yönetiyorlar. İtiraz ettiğimizde halk bizi seçti diyorlar.

Kendi ülkemizde işgal altında gibiyiz. Kürtler isyan ediyorlar, asıl isyan etmesi gereken biziz. Yaşama hakkımız elimizden alınıyor. Zorla onların inanç ve düşüncelerine göre yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Egemenlik milletindir diyerek bizi susturuyorlar. Hangi millet. Belli sayıda belli bir zihniyeti temsil eden ülkenin bir kesimi. Sayıları yeterli ve blok olarak oy kullanıyorlar.

Türkiye’nin %40’ını oluşturan laik kesim artık bu yapıdan ayrılmayı düşünmeli. Kağıt üzerinde iki ayrı yönetimi diretmeli. Daha önce yazdık Doğu cumhuriyeti Batı cumhuriyeti diye. Bıyık altından gülüp magazin gibi okudunuz. O zihniyeti yıkamazsınız. Tayyip gider Mayyip gelir. Ve iktidarlara hayatınızla ilgili hiçbir istediğinizi yaptıramazsınız. Çünkü sizin istekleriniz onlara uymaz.

Sizlerin gözlerinizde perde var, gerçeği göremiyorsunuz. Sokaklarda bağırmakla bu iş olmaz. Adamların amacı bizi de kendileri gibi yapmak. Ben onlar gibi olamam desem neye yarar. Zorla, dayatmayla, yasakla yola getirecekler.

AKP’yi yıkmaya çalışanlara sadece gülüyorum. AKP ne yaparsa yapsın yine onu seçerler. En fazla isimler değişir, Ali gider Veli gelir. Demokrasi taraftarları artık uyanmalı. İnsanlıktan çıkardılar bizi. Günaydın diyorum, günaydın demeyeceksin selam aleyküm diyeceksin diyor. Biz %40 demokrasi taraftarı 30 milyon bu zillete mahkum değiliz. Bu düzeni kabul etmiyoruz, kendi düzenimizi kuracağız.  Barışçı yollarla ve demokrasi çerçevesinde örgütleneceğiz.

Düşündüğümüz sistem şu: %40, 30 milyon demokrasi taraftarı seçime girmeyeceğiz. Ve Batı cumhuriyeti için çalışmaya başlayacağız. Bizim yönetimimiz ayrı olacak. Kanunlarımız, meclisimiz. Sadece vatanımız bir olacak. Bayrağa ayırıcı bir simge eklenebilir. Ankara onların başkenti olsun, bizim başkentimiz de İzmir olacak.

Biz o zihniyetle aynı ülkenin insanlarıyız ama dünyalarımız ayrı. Düşüncelerimiz ve özellikle de yaşam tarzımız tamamen farklı. Beraber yaşamamız mümkün değil. Çünkü bizi bize bırakmıyorlar. Hayatımıza müdahale ediyorlar. Onların yönetiminde hiçbir istediğimizi yapamayız. Adamlar tiyatroyu bile kaldırmak istiyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..