Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Lale Devri kendini aştı cinlere, perilere karıştı…

Lale Devri kendini aştı cinlere, perilere karıştı…
 

Kaynak: www.sohbetalem.com


Aylar önce Yeşim’in ruhu Lale Devri'ni rahat bırakmıyor demiştim. Demiştim de ben bunu kast etmemiştim. Cinleri perileri çağırıp reyting ummak Yeşim’in ruhunu ortalara salmak…

Üçüncü sezona sarkan dizimiz ne var ne yoksa kullanıyor. Uysa da olur uymasa da. Amaç zaman dolsun nasıl dolarsa dolsun. Şimdi de dediğim gibi gerçek anlamda Yeşim’in ruhunu kullanıyor.

Ortalıkta salım salım yürüyen bir Yeşim ruhu.

Ben ölsem de ruhum yeter diziye dercesine. Toprak’tan başka kimseye görünmeyen bu ruh Toprak’ı rahat bırakmıyor. Arada Zümrüt’ün rüyalarına konuk olsa da çokça Toprak’ın kâbusu.

Aslına bakarsanız Toprak’tan çok seyirciyi rahat bırakmıyor. Yeşim karakterinden kurtulduk diyen seyirci bu sefer ruhuyla boğuşacak. Bu bölümlerin onları sevindirmediğini düşünüyorum bakalım ne kadar zaman seyirci tahammül edecek bu ruha. Bir de bakmışsınız yeşimin ruhu tagıyla isyan başlatırlar twitter da belli mi olur? Ya da kışkış cinler tagı mı desem. Belki de twitter üzerinden ruh çağırma seanslarına başlarlar. Yapmadıkları şey değil. Bu seyirci başka seyirciye benzemez Lale Devri seyircisi her şeyi yaparlar.

Bu ruh meselesini uzatmamalarını umuyorum ama belli olmaz senaristlerin işi birde bakmışsınız Lale’nin ruhu Yusuf’un ruhu, Havva’nın ruhu gelmiş dizide boy gösteriyor. E zaten Toprak Lale Devri’ne Yer Gök Aşk’tan geldi Yusuf ve Havva neden gelmesin onlarda ruhlarıyla şenlendirirler diziyi…

Aslında tüm bunlara neden duymanın altında yatan gerçek Yeşim’i Toprak üzerinden aklayıp masumiyetine kavuşturmak. Yeşim karakterini yaşarken seyirci gözünde aklayamadılar böylece seyirci affeder belki Toprak sayesinde Yeşim’i tabi birde reyting kaygısı Yeşim’in ruhu ile eski günlere ulaşabilme umudu her ne yaparlarsa yapsınlar dizi gerçekten uzaklaştıkça ve uzadıkça eskiye ulaşması imkansız.

Ruhun Toprak ile iletişimde seçtikleri sahnelerde özellikle seyircinin sinir olduğu sahneler örneğin istenmeyen düğünün "Evet" sahnesi gibi…

Tüm bu sanrıları gören Toprak’ın kâbuslarını hazırlayan Şermin onun bu kâbuslarının kurtarıcısı da oluyor. Yeşim dua istiyormuş bütün bunlar o yüzdenmiş. “Duaya başlarsanız mezarına giderek geçer” diyor Şermin Toprak’a. Neredeyse seyirciyi Yeşim’e duaya davet edecekler o kadar yani…

Tüm yazdıklarım latifede olsa her şakanın altında bir gerçeklik vardır ama en önemli gerçek sezondan sezona uzatılan dizilerde konu kalmayınca saçmalık başlarsa bizlere de eğlence malzemesi olur. Lale Devri’nde olduğu gibi.

Yani anlayacağınız Toprak’ın ayaklarının üzerinde durması saflıktan kurtulması çok uzun sürmedi. Hoş ayaklarının üzerine sağlam basan Toprak’ı Lale bebeğin iş isteğiyle aslında Toprak sadece o işe yarar mesajıyla yerle yeksan etmişlerdi birkaç bölüm önce.

Şimdi de Yeşim’in ruhuyla sen misin akıllanan Toprak bak delirttik kimse inanmaz halleriyle güçlü kadın Toprak hayalleriyle yanıp tutuşan seyirciye yeni bir gol attılar.

Malum dizinin bir de hükümetin çocuk yap mesajına hizmeti var. Diziye yeni katılan bebek haberiyle dörtleyen aile çok çocuk yapmanın önemini bizlere dizi üzerinden de bir güzel anlatıyor. Sanki kendisine bu işi misyon edinmiş gibi.

E ne diyelim dua edelim de bu sezon miyadını doldursun yoksa nüfus patlamasına önemli katkıları olacak. Tabii sabrı taşan seyirci bu gidişle daha ne kadar dayanacak?

Bu kadar dayanan Lale Devri seyircisinde peygamber sabrı var bu seyirciye dua etsinler onca hakarete rağmen dizilerinden vazgeçmediler isyanda etseler izlediler buralara getirdiler.

Ama bir dördüncü sezona katlanırlar mı bunca ruhun arasında işte ondan çok emin olmasınlar…

oyatekin@gmail.com                

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..