Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '11

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Lale zamanı

Lale zamanı
 

Çarpık şehirleşmenin önü alınamıyor.. Onlarca yıldır göç almayı durduramayan İstanbul'da hala göç almaya devam etmekte ve dünya'nın göz bebeği İstanbul adeta büyük bir köy haline dönüşmektedir.. 

Düzensiz ve plansız yapılaşma nedeniyle, son yıllarda havuzlu, yeşil alanlı, sosyal komleksli konutları saymazsak, neredeyse yok denecek kadar az yeşil alana sahip İstanbul.. 

Modern şehircilik bağlamında yeşil alan olmazsa olmazı dır insan yaşamında.. İstanbul'un tarihi bina ve eserlerin dışında kalan bina ve apartmanlara bakıldığında, toplumun ne kadar arabesk bir toplum olduğunu da çıplak bir şekilde sergilemektedir. 

Çevre ve Park-Bahçe düzenlemelerini önemseyenlerdenim. Özellikle, yetersiz de olsa mevcüt yeşil alanların çiçeklendirilmesi, insanlara güzel duygular geliştirdiğine ve şehre anlam kazandırdığına inanırım. 

Bu tanımlamaları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Lale çiçeği çalışmasına değinmek istiyorum.. 

Ana vatanı her ne kadar Hollanda söylemleri olsa da Lale çiçeği İstanbul'un bir simgesi olmuştur tarih boyu.. 

Lale çiçeğinin ömrü onbeş gündür bilirsiniz.. Onbeş gün sonra çiçekleri solar, dökülür ve özelliğini yitirir.. Bu yıl İstanbul'a 11 Milyon Lale çiçeği ekilmiş.. Adeta İstanbul nufüsuyla eş değerde.. Maliyet hesabını siz yapın lütfen.. 

Resmen vatandaşın cebinden çalınarak ihaleyi alan firmalar nemalandı, nemalandırıldı.. Üstelik, sadece ve sadece onbeş gün ömrü olan Lale çiçeği için.. Yazık değil mi, günah değil mi? 

Oysa hem Lale çiçekleri daha aralıklarla dikilip en az yüzde elli tasarruf yapılabileceği gibi, daha uzun ömürlü çiçeklerle de anlam kazandırılabilirdi göz bebeği İstanbul'umuza.. Ayrıca tasarruflarla ihtiyacı olan bir çok insanımıza farklı yardımlarda da bulunulabilirdi diye düşünüyorum.. 

Ne dersiniz? 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..