Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Laleler ve mutluluk...

Laleler ve mutluluk...
 

Lâle, hilâl ve Allah (cc) kelimelerinin ebced değerinin aynı olmasından dolayı, kültürümüzde lâleye apayrı bir değer verilmiştir.

Bir devre adını veren lale çiçeği, o dönemde 1108 çeşit renkte üretilmiştir.

Lâle’nin Osmanlılar tarafından çok sevilmesi sadece çok güzel bir çiçek olmasından dolayı değildir. Arapça harflerle yazıldığında Lâle ve  Allah kelimesinde  aynı harfler kullanılıyor olmasındandır. Bir de Arap harfleriyle yazılan Lâleyi tersten okursanız Hilâl kelimesi ortaya çıkıyor ki bu da Osmanlı bayrağının, ambleminin sembolüdür.

Hz. İsa çarmığa gerildiğ sırada boynunu büktüğü inancıyla Hıristiyanlıkta ters lale kutsal sayılmaktadır.

Ters Lale Anadolu kültüründe ise hüznü ifade etmektedir ve bir çok yörede mezarlıklara ekilmektedir.

Ve tarihten günümüze bir çok mimari süslemede ve sanatın bir çok dalında gördüğümüz örneklerde  laleye veilen önemi anlamamak mümkün değildir.

Lale benim için mutluluğun sembolüdür.

Emirgan Korusu Lale Festivali ile apayrı bir dünya haline geliyor. Renk renk laleler hangi yöne bakacağınızı şaşırıyorsunuz. Yüce yaradanın yarattığı güzellikler karşısında bir kez daha nefessiz kalıyorsunuz.

Bu güzelliğe bu kadar güzel anlamlar yüklenmesinin sebebsiz olmadığını, karşısında büyülendiğiniz de çok daha iyi anlıyorsunuz.

Bu mevsimin güzelliğini kaçırmayın ve laleler ile  bezenmiş parklar ve bahçeler de kendinize çok güzel bir gün hediye edin.

Mutluluk ve huzur dolu anlar dilerim...

B.U.

 
Toplam blog
: 44
: 1082
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Seyahat etmeyi, doğada yürüyüş yapmayı, yazmayı, çizmeyi, boyamayı, fotoğraf çekmeyi, annemin yap..