Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Lana del Rey gelir, hoş gelir. Buna yaşasın kötülük de denir (yüzüğe dikkat)

N'oooluyor yauuuv.. Daha bir ay önce hayatımızda böyle biri yoktu. Şimdi herkes onun videolarını paylaşıyor, Vogue Amerika gibi kült dergiler onu kapağa taşıyor..Başı sonu olmayan bir karakter gibi tepeden düşüverdi sanki. Lana Del Rey. Veya 'doğduğu' adıyla Elizabeth Grant. Onun bir 'doğduğu'; bir de 'olduğu' versiyonu var çünkü.

Yok, kızı beğenmediğimden değil. Aksine.. Ses iyi. Stil iyi.. Hüzünlü, sarhoş, karanlık, gerilimli bir atmosferi var şarkılarının. Ahanda buraya koydum canlı performansını. Video Games süper parça sahiden.

 
 

Bu şarkı dinlenecek. O tabak bitecek.

Lana Del Rey- Video Games

Ama bence esas ilginç olan, David Bowie'nin Ziggy Stardust personası veya Dolly Parton ve Lady Gaga'nın sahne personaları gibi; bu kızın da kendine 'karanlık ve tekinsiz' yeni bir 'ben' yaratmış olması... Ve bunun bu kadar satması...

Anlatayım. Lizzy, çok zengin bir ailenin fark edilmek için çırpınan, sıradan ve utangaç kızı. Bu haliyle de bir albüm yapıyor ama tutmuyor. Tıııs. Lana Del Rey ise işte bu dövmeli, gizemli, cüretkar, belalı, tehlikeli karakter.. Şaka değil, bu genç yaşında yüzünde 7883838 tane botoks var. ( ama o inkar ediyormuş..) Bildiğin fizyolojik ve psikolojik olarak A'dan Z'ye yeniliyor kendini. Ve... Bu personası ile yaptığı Born To Die albümü, şu an Amerika'nın en çok konuşulan albümü. Çünkü satan bu arkadaş! Olmayan, erişilemeyen, acayip, ruh hastası şeyler satıyor... Lady Gaga kafasına iki kilo et koyup gezdiyse bir bildiği olduğundandır elbet. Sonuçta Gagacan, bugün dünyanın en çok kazanan kadın pop yıldızı. Yani Elizabeth de doğrusunu yapmış kendinden bir Lana yaratarak. Affferin evladım.

Şimdi kızı eleştiriyorlar... 'Sahtesin, ilüzyonsun, bugün var yarın yoksun' diye... İyi de İbo, bu ilk kez mi oluyor yani? Katy Perry, her gün başka renk saçla, karikatür gibi kıyafetlerle şekerci gibi gezerken bu bir persona değil miydi...

Lady Gaga, her yanından kurbağalar sarkan kazağıyla ortalıkta gezerken bunu doğal mı bulmuştun yani?



(Oldukça sade bir kazak dogrusu. Gerek ofiste, gerekse resmi davetlerde rahatça kullanılabilir..)

Eeee? Ne istiyorsun Lana'dan? En azından Lana, sessiz sakin ve iyi şarkılar yapıyor.. Katy Perry'nin 'Last Friday Night'ı gibi akıllara ziyan, 0-4 yaşa hitap eden şarkılarla kimsenin sinir sistemini alt üst etmiyor.

Lana adlı kızımızın sevgilisi video oyunlarına dalmış, o da çok kıl olmuş, sıkıntıdan oturmuş bu şarkıyı yazmış, ne var..

Sıkıldık belki de iyilikten. Yaşasın kötülük.

Bu işler böyle sevgili bonibonlar.

Hepimiz Lana'yız.

Yolu sevgiden geçenlerle bir gün bir yerde buluşuruz.
 

 
 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

Sondan başa gideyim. İş: Temmuz 2011'den itibaren freelance yazar olarak yola devam ediyorum. Cos..