Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Sinema
 

Laz Vampir Tirakula

Laz Vampir Tirakula
 

Laz Vampir Tirakula


Drakula dirilir, mezarından çıkar. Peşindeki amansız takipçilerinden kurtulmak için yapacağı tek şey bir ölümlünün bedenine girmektir. Garip Drakula bula bula bir Laz’ı seçer ve Tirakula olur. Haliyle çok ciddi bir dirençle karşılaşır, Laz’ın beynine hükmetmekte zorlanır…

Çok iyi bir fantastik komedi filmi yapabilmek için yağ var, un var, şeker var, iş sadece helva yapmaya kalmış. Doğrusu helva pek yavan geldi bana. İyi kavrulmamış, lezzet her lokmaya eşit dağılmamış, şekeri iyi ayarlanmamış…

Bu kadar güzel bir konu seçilmişken ve bu konudan sadece bir film değil, yıllarca reyting rekorları kıracak bir dizi bile yapılabilecekken, sanırım biraz acelecilikten, belki de tecrübesizlikten güzelim film heba edilmiş.

Yellenme, eşcinsellik ve “varak” temelinde espriler, kıvamı abartılınca, izleyici için komedi olmaktan çıkıp trajedi haline gelebiliyor.

Laz Vampir Tirakula pek keyif vermedi bana. Bu yüzden eleştiride kalemim de pek kısır kaldı. Belki de filme yüksek bir beklentiyle gittiğimden aradığımı bulamamanın düş kırıklığı içindeyim.

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 173
: 2173
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

1958 Trabzon doğumlu. Darüşşafaka Lisesi ve M.Ü. Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu. Yazdığı kitapla..