Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lazer Epilasyon Yaptırmanın Zamanı mı?

Lazer Epilasyon Yaptırmanın Zamanı mı?
 

lazer epilasyon hangi dönemde yaptırılır


Merhaba değerli okuyucularım, blog sayfamda bu başlığı atma nedenim bu aralar sıkça sorulan soruların arasında yer alan lazer epilasyon yaptırma zamanıydı. Sosyal medya üzerinden bir çok kişinin Kasım ayında lazer epilasyon yaptırılır mı? Şeklinde sorular geldiği için bende bu sorulara bilimsel ve kanıtlı olarak yanıt verme gereği duydum. Dilerseniz öncesinde temel olarak lazer epilasyon hakkında bilgileri verelim;

Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?
Lazer epilasyon vücutta oluşan istenmeyen kıllanmanın giderilmesindeki en önemli ve etkili medikal teknolojidir. İlk olarak lazer epilasyona başladığınızda kişinin klinik öyküsü çıkartılır. Klinik öykü demek kişinin kalıtsal bir cilt hastalığının olup olmadığını belirlemektir. Arkasından kronik bir rahatsızlığının olup olmadığı incelenir. Ayrıca kişinin kalıtsal olarak mı kıllanmaya sahip, yani genetik olarak mı kıllanmaya sahip yoksa hormonel bir bozukluğa bağlı olarak mı oluştuğu tespit edilir. Daha sonra kişiye bir dermal test uygulanır. Bu testte kişinin cilt yapısını, hassasiyetini ve kıl yapısını inceleyerek en etkili epilasyon tedavisini uygulamak için yol gösterici olur. Bütün aşamalardan sonra da kişinin tedavi kriterleri ortaya çıkmış olur ve artık epilasyon işlemine başlanır.

Lazer Epilasyonun Uygulanamadığı Durumlar Var mı?
Ergenlik çağına  ulaşmış her bireyde rahatlıkla yapılabilecek bir işlemdir. Fakat hamile ve cilt hastalıkları olan kişilerde doktor kontolünde yapılması önerilir.

Lazer Epilasyon Yaptırmanın En Uygun Dönemi
Konu başlığımızda asıl vurgulamak istediğimiz yere geldik. Lazer epilasyonun daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde etki etmesi için güneş ışınlarının zayıf olduğu dönemler seçilmelidir, ayrıca kişi bu işlemden sonra güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmamalıdır. Tüm bu şartları oluşturan dönem ise sonbahar aylarıdır bu nedenle Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayları lazer epilasyon yaptırmaya daha müsait dönemlerdir.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ

http://www.myraestetik.com/lazer-epilasyon1

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..