Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lazer Epilasyon Yöntemleri ve Kullanılan Araçlar

Lazer Epilasyon Yöntemleri ve Kullanılan Araçlar
 

lazer epilasyon cihazları


Lazer ışınları yardımı ile vücutta bulunan ve istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmaya yarayan lazer epilasyon yöntemi dünya genelinde 1997 yılından bu yana kullanılan bir yöntemdir. Kalıcı ve etkili bir şekilde tüyleri veya kılları kökünden yok etmesi, cerrahi bir işlem olmaması, her hangi bir yan etkisi bulunmaması, hızlı ve pratik bir şekilde uygulanması nedeniyle lazer epilasyon günümüzde en sık kullanılan tüy yok etme yöntemlerinin başında geliyor. Tüyün yapısına ve rengine uygun cihaz seçimi bu işlemde en önemli etkendir. Herkesin vücut yapısı ve tüy türleri farklılık gösterdiği için bir çok çeşit lazer epilasyon cihazı bulunmaktadır.

Bilinene aksine lazer epilasyon vücutta bulunan tüm tüylerin yok edilmesinde kullanılmaz, örneğin yüz bölgesine direk lazer epilasyon yapılmazken bu bölgeye diode adı verilen ütüleme yöntemi kullanılmaktadır, bunun nedeni ise yüzdeki derinin oldukça hassas ve lazer ışınları karşısında zarar görebilme riskidir. Yüz bölgesi dışında genellikle;
Genital Bölge
Göbek ve Karın
Sırt ve Bel (erkekler daha çok yaptırmaktadır)
Bacak
Koltuk Altı
Kalça
Bölgeleri lazer epilasyona uygun ve en sık yaptırılan bölgelerdir.

Nelere Dikkat Edilmeli
Cildin yapısına uygun lazer epilasyon cihazı seçmek oldukça önemlidir. Kullanılacak cihaz ve yardımcı malzemelerin mutlaka FDA onaylı olması gerekiyor, esmer tenlilerde ND lazer cihazı kullanılırken sarı renkli ve zayıf köklü tüylerin yok edilmesinde ise Alexandrite lazer cihazı tercih edilmektedir. Her cihazın etkisi ve özelliği farklıdır, kılın köküne nüfus eden bu cihazlar aynı yerden tekrar çıkmaması için lazer ışınları ile o bölgeyi yakmaktadır.

Sık Rastlanan Şikayetler
Son yıllarda lazer epilasyon cihazlarına yeni bir özellik daha eklendi, bu özellik işlem yapıldığı sırada bölgeye soğuk masaj yapmaktadır. Bundaki amaç ise işlem anında ve sonrasında yanma hissi ve kızarıklığı yok etmektir. Hassas ciltlerde ise buna rağmen yanma ve kızarıklık gözlemlenmektedir buna karşı bir çok koruyucu krem kullanılabilir. Yaz aylarında lazer epilasyon yapılması tavsiye edilmez bunun nedeni ise güneş ışınları işlem görmüş hassas bölgeye zarar verebilmektedir.

Neden Lazer Epilasyon Yaptırılmalı
Ağda, bant, jilet ve tüy dökücü kremler uygulanan bölgedeki kılların tekrar ve sık çıkmasına neden olmaktadır. Kalıcı bir yöntem olmayan bu uygulamalar yerine lazer epilasyon tercih edilmektedir.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
http://www.myraestetik.com/lazer-epilasyon1

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..