Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Sağlık
 

Lazer epilasyonda kullanılan cihazları

Epilasyon için Kullanılan Lazerler 

 

Lazer enerjisi kıl folikülünde bulunan pigmenti hedef alır. Çevre dokuyu korurken kıl folikülü tahrip edillir. Büyüme fazındaki kıl folikülleri tahrip edilmeye karşı daha hassastır. Çoğu lazer sistemleri işlem esnasında konfor sağlamak ve cildi korumak için soğutmayı beraberinde gerçekleştirir. 

  • Ruby Lazer (694 nm, normal mode)
  • Alexandrite Lazer (755 nm, normal mode)
  • Pulsed Diode Lazer (800nm)
  • Intense Pulsed Light Source (500-1200 nm)
  • Nd:YAG Lazer (1064 nm, Q-switched)
  • Pro Wave 770 Lazer

Nd yag ve ProWave Lazer Farkı: Hızlı, etkili, güvenli, konforlu
 

 

Geniş alanlarda istenmeyen tüylerden ağda, elektroliz veya jilet gibi bıktırıcı ve acı veren yöntemlerin yerine 21. yy teknolojisi olan Nd yag ve ProWave sayesinde artık etkili, güvenli ve hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün. 

Nd Yag ve Pro wave 770 istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi için tasarlanmış ilk ve mevcut tek ışık terapi sistemleridir. Nd Yag ve Pro Wave 770 lazer sistemleri küçük ve soğutmalı uygulama başlığı ile yoğunlaştırılmış ışık üretirler. 

Prowave 770 tek atışta geniş alanlarda -sırt, omuzlar, kollar, bacaklar ve yüz- yüzlerce kılı tedavi eder. Nd Yag lazer vücudun tüm bölgelerinde kullanılabilen anestezi gerektirmeyen bir sistemdir. Göğüs ucu, dudak üstü ve bikini bölgesi gibi hassas bölgeleri dahi kolay ve etkili bir şekilde tedavi edecektir. Prowave 770 kişinin kıl tipi ve rengine uygun tedavi seçeneği sunabilen bacak ve sırt bölgesi gibi geniş alanları hızlı bir şekilde tedavi edebilen bir sistemdir. Nd Yag ve Prowave hızlı, güvenli ve etkili epilasyon sistemleridir. Birkaç seansta cildinizi yeni bir görünüme kavuştururken istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz. Pro Wave 770 tüm cilt tiplerine göre ayarlanabilen ve değişik dalga boylarını içeren 3 değişik programa sahiptir. A Programı açık, B ve C Programları orta ve koyu renkteki cilt tiplerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 

Kıl foliküllerinin tahrip edilmesi için ışık dalga boyu, atış süresi ve soğutma safhasının doğru olarak seçilmesi gerekir. Bu üç değişkenin ayarı tüm cilt tiplerindeki etkili ve güvenli tedavi için önemli rol oynamaktadır. Pro Wave 770 tam güvenlik ve performans için lazer teknisyenlerine diğer sistemlerde bulunmayan dalga boyunu ayarlama imkanı tanımaktadır. Pro Wave 770 lazer epilasyonun sizin için doğru olup olmadığını anlamak için doktora danışabilirsiniz.  

Kıl kesesinin içine verilen enerji kıl ve kıl kesesi tarafından emilerek kıl kökü cilde ve narin gözeneklere zarar vermeden tahrip edilmiş olur. 

İşlemden sonra tedavi edilen kıl keselerinin bir kısmı hemen geri kalanlar ise 2-3 hafta sonra dökülür. Tahrip edilen kıl kökleri vücut tarafından emilecektir. Batıklarınız var ise yine vücut tarafından emilecek ve birkaç ay içerisinde zamanla cildinizin görünümü düzelecektir. İstenmeyen tüylerinizden kurtulurken uygulama başlığının tasarımı sayesinde cilt yüzeyi hem yanık riskine karşı korunacak hem de sakinleşecektir.
 


Nd yag ve Pro Wave Tedavileri Esnasında
 

Lazer atışı yapıldığında hafif bir lastik çarpmasına benzer bir his tarif edilmektedir. Lokal anestezi veya ağrı esici gerektirmez fakat bazı hastalar hassas bölgeleri için anestetik kremleri kullanmayı tercih edebilirler.  

 

Lazer Epilasyon Tedavi Öncesi Ve sonrası
 

Öncesi: 

  • En az 20 gün öncesinden kökten alma yöntemleri; ağda, elektroliz, depilasyon, cımbız bırakılması gerekir.
  • İşlemden 24 saat öncesi uygun bir jiletle bölgenin traşlanması gerekir. 

  • Yanık tenden kaçınması gerekir. İşlem öncesi hafif peeling yapılması uygundur. 

  • İşlem öncesi tedavi bölgesinde hiçbir kozmetik; krem, losyon, deodorant, nemlendirici ya da parfüm kullanılmamalıdır. 

    http://www.lazerepilasyonankara.com 

Sonrası: 

  • Hemen işlem sonrası soğuk kompres yapılabilir.
  • İşlem sonrası doktorunuz geçici olarak oluşan kızarıklık, şişlik veya su kabarcıkları durumunda topikal cotikosteroid veya antibiyotik kremler önerebilir. 

  • Mutlaka işlem sonrası güneşten kaçınmalı uygun bir güneş krem kullanılmalıdır. 

 

 
Toplam blog
: 19
: 1942
Kayıt tarihi
: 12.10.09
 
 

Dr. Ekrem Civaş 1971 doğumlu olup 1993 yılında Dicle Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdikten sonra ..