Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

LAZER İLE LEKE TEDAVİSİ

Lekesiz ve genç bir yüz görünümü için günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntem thulium lazerdir.

Cilt bakımı için özel bir lazer olan thulium lazer kullanıldığında, lazer cildi yenilemek için kullanılır. Bunu yaparken cilt yüzeyi herhangi bir zarar görmez.  İşlem esnasında ve sonrasında lazer etkisi ile oluşan kızarıklık yaklaşık 30 dakika içinde geçmektedir. Lazer ışınlandıktan sonra cildin ihtiyacı olan bileşenler uzman hekim tarafından belirlenerek ciltte açılan mikrokanallar aracılığıyla deri altı dokulara taşınır.

Cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar

Cildin ihtiyaç duyduğu bileşenler içten dışa yenilenmeye başlar. Bu sayede cilt parlaklık kazanır, siyah gözenekler temizlenir ve sağlıklı görünüm elde edilir. Thulium lazer teknolojisi, epidermis ile dermis arasındaki bölgeyi etkileyen bir teknolojidir. Cilt bakımının yanı sıra güneş lekeleri ve çillerde de sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Lekelere son!

Cilt lekelerini tedavi etmek için thulium lazer kullanırken, ilk olarak lazer cilt tabakasında ortalama 100 mikron genişliğinde 30.000 mikrokanal açmak için kullanılır. Bu açık mikro kanallar sayesinde cilt için hazırlanan kokteyl cildin alt katmanlarına ulaşabilir. Cilt tonunun bütünlüğünü oluşturmaya çalışır. İşlem sırasında hastanın tercihine göre lokal anestezi yapılabilir. Thulium lazer ile birlikte kullanılır ve cilt yapısına ve leke seviyesine göre tedavi süreci belirlenir. Genellikle 4 seans tedaviden sonra lekeler önemli ölçüde iyileşir. Yan etki olmaması, tedavi sonrası kısa iyileşme süresi thulium lazerin tercih sebeplerindendir.

Ciltte lekeler en sık görülen cilt problemlerinden biridir!

Ciltte lekeler güneş ışığı, hamilelik ya da diğer ilaçların kullanımı ya da bazen doğum kontrol haplarının kullanımı gibi birçok sorundan kaynaklanabilir. Thulium lazer kullanımı cilt lekelerini çok kısa sürede tedavi edebilir. Özellikle yaz aylarında güneş ışığı, hamilelik ve doğum kontrol haplarının kullanılması bu lekeleri daha da artıracaktır. En gelişmiş ve onaylı thulium lazer ekipmanının kullanımı çok kolaydır.

Kısa sürede sonuçları gözlemleyin

Thulium lazer uygulamasının avantajı seans sürelerinin kısa olmasıdır. Bir seans yaklaşık 7 ila 10 dakika sürer. İşlem esnasında anesteziye gerek duyulmaz. Hasta ağrı veya acı hissetmez. Aynı zamanda ertesi gün sosyal hayata dönülebilir. İşlem sonrası ciltte iz, leke veya kızarıklık neredeyse görülmez. Tulium lazer tedavisi sonrası özel bir uygulama gerekmez. Tüm cilt tiplerine güvenle uygulanabilir. Mevsim fark etmeksizin her zaman uygulama yapılabilir. İşlem sonrası leke oluşma olasılığını azaltmak için güneşten korunmaya dikkat etmek gerekir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..