Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lazer Lİpoliz&Liposuction hakkında bilinmesi gerekenler

Lazer Lİpoliz&Liposuction hakkında bilinmesi gerekenler
 

1. Yanlış: Lazer Liposuction, çok basit cerrahi olmayan bir işlemdir.
 
1. Doğru: Lazer liposuction ileri teknoloji cihazlarla kombine edilmiştir.Cerrahi işlemdir. Bu sayede oldukça etkili ve güvenli bir vücut şekillendirme sağlar. Cerrahi olmayan işlemlerde bu sonuçlara ulaşılması imkansızdır.
 
2. Yanlış: Lazer liposuction, muayenehane, güzellik merkezi veya poliklinik ortamında yapılabilir.
 
2. Doğru: Lazer liposuction için sterilizasyon, anestezi (işlemin boyutuna göre genel veya lokal) gibi temel cerrahi prensipleri geçerlidir. Kardiyoloji gibi diğer bölüm konsültasyonları gerekebilir. Tam donanımlı hastane ortamı dışında yapılmamalıdır.
 
3. Yanlış:Lazer liposuction lokal anestezi ile yapılır.
 
3. Doğru: Lazer liposuction gıdık, kol gibi küçük alanlarda veya ufak karın ya da basen için lokal anestezi altında yapılabilir. Daha geniş alanlarda ise genel anestezi gerekir.
 
4. Yanlış: Lazer liposuction ağrısız bir işlemdir.
 
4. Doğru: Lazer liposuction ile vücut şeklini bozan yağ dokuları alınmaktadır. Dolayısıyla işlem yapılan alanın genişliğine bağlı olarak ağrı olur. Bu ağrı genellikle 2-3 gün hissedilir ve basit ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir.
 
5. Yanlış: Lazer liposuction izsiz bir işlemdir.
 
5. Doğru: Lazer liposuction işlemin ufakta olsa kesilerle yapılır. Daha ince cerrahi aletler kullanıldığı ve ek tedbirler alındığı için iz çok azdır. Bu izler zamanla soluklaşır. Ancak tamamen izsizdir denemez.
 
6. Yanlış: Lazer liposuction’da eritilen yağlar böbrek ve karaciğer yoluyla vücuttan atılır.
 
6. Doğru: Lazer lipoliz yapıldıktan (yani yağlar daha rahat alınabilmek için parçalandıktan) sonra mutlaka suction yani yağların dışarı çekme işlemi yapılmalıdır. Gıdık gibi küçük alanlarda ise bırakılabilir.
 
7. Yanlış: Lazer liposuction ile yanık olabilir.
 
7. Doğru: Yeni jenerasyon LASER liposuction cihazları ısıyı ölçmesi ile optimum sonuçları güvenle sunmaktadır. Hareket sansörleri enerjiyi kontrollü şekilde aktarmamızı sağlar. Bu nedenle Amerika’da bu cihazlarda bir kısmına FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayı verilmiştir. Kliniğimizde FDA onaylı cihazlar kullanılmaktadır.
 
8. Yanlış: Lazer liposuction için tek bir cihaz vardır.
 
8. Doğru: Lazer liposuction için birçok farklı firmanın değişik özellikti ve güçte cihazları mevcuttur.
FDA(Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı cihazlar bu uygulamalarda tarafımızdan tercih edilmektedir.
 
9. Yanlış: Lazer liposuction ile çok kilo verebilirim.
 
9. Doğru: Lazer liposuction ile vücut konturu düzeltilmesini amaçlar. Kilo vermede bununla beraber bir miktar mümkündür. Yağ dokusunun öz kütlesi küçüktür, bu nedenle verdiğiniz kilonun üzerinde bir şekil düzelmesi sağlanır.
 
10. Yanlış: Lazer liposuction ile Lazer lipoliz aynı şeydir.
 
10. Doğru: Lazer lipoliz yağı parçalama işlemidir. Bu sayede yağ daha kolay alınabilir hale gelir. Lazer liposuction ise laser ile lipoliz yapılan yağın dışarıya çekilmesi işlemidir. Gıdık gibi küçük alanlar dışında lipoliz yapılan yağın dışarı alınması gerekmektedir.
 
 
Toplam blog
: 3
: 298
Kayıt tarihi
: 02.06.15
 
 

Tüm eğitimimi Ankara'da tamamladım (1989-1992 Bahçelievler Deneme Lisesi,1992-1995 Yüce Fen Lises..