Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lazer Liposuction

Lazer Liposuction
 

Lazer liposuction


İnsanlar fazla yağlarından kurtulmak, sağlık açısından daha iyi bir vücuda sahip olmak, aynı zamanda estetik görüntüsünü de korumak için bir takım yöntemleri denerler. Spor yapmak, düzenli beslenmek, rejim yapmak, diyete girmek gibi yöntemler doğru uygulandıklarında çoğu zaman sonuç verirler. Ancak bazen çeşitli bölgelerin inceltilmesi çok zorlaşır. Bu tür durumlar her açıdan zorludur. Vücut beğenilmemeye başlanır ve çeşitli şikayetler ortaya çıkar. Ne yapılırsa yapılsın erimeyen beli başlı bölgeler için ise liposuction uygulamaları kendini gösterir. Lazer liposuction ise gelişen teknoloji ile beraber müjdelenen ve pek çok işlemi çok daha teknolojik hale getiren bir yöntem olarak öne çıkar.
 
Klasik Yönteme Göre Bu Uygulamanın Üstünlükleri
 
Bu yöntemde fazlalık yağ dokuları ve hücreleri lazer yardımı ile parçalanır. Ardından da vücuttan dışarı atılır. Birden fazla dalga boyuna sahip olan cihazlar daha çok yağı parçalayıp alabilirler. Üstelik bu yöntem daha kansız, daha rahat bir yöntemdir. Kanama ihtimali bulunan damarların uzak tutulması, sinirlere zarar verilmemesi gibi konularda bu yöntem daha hassastır. Ek olarak lazer yönteminde klasik yöntemdeki kan nakli işlemi de gerekli değildir.
 
Başka bir üstün durum da sarkan bölgeler ile ilgilidir. Lazer liposuction işleminde sıkılaştırıcı etki vardır ve işlemler sırasında sarkmalar minimalize edilir. Bu şekilde form korunur. Uygulama yapılan bölgeye bakıldığında derinin toparlandığı, sarkmaların olmadığı, daha sıkı bir form yakalandığı fark edilir.
 
Nerelere Uygulanır?
 
Lazer liposuction yöntemi, cilt altında yağ biriken her yerde uygulanabilir. İster karın bölgesi, ister sırt kısımları, ister diz içleri ve isterse de bacaklarda bu uygulamalar gerçekleştirilebilir. Kısacası yağ birikmelerinden, yağ kalınlıklarından rahatsızlık duyulan her bölgede bu işlemler yapılabilir.
 
Diyetle ya da sporla atılamayan yağlar için uygulanmasından dolayı lokal yağ problemleri olan herkes, 18 yaşından büyük olduğu takdirde bu uygulamalardan yararlanabilir. Unutulmamalıdır ki lazer liposuction uygulaması incelmek ya da kilo vermek için değil, bölgesel estetik amaçlı yapılır. 
 
Nasıl Uygulanır?
 
Genel anestezi ile hasta uyutulur. Lazer ışınları gönderilir ve ilgili bölgedeki hedeflenen oranda yağ parçalama işlemleri yapılır. Katı formdaki yağların sıvı forma geçmesi sağlanır. Milimetrik kesiler yapıldığı için iz bırakma söz konusu değildir. Sıvı hale gelen yağlar kanallar yardımı ile atılır. İşlem yoğunluğu ve yoruculuğuna göre hasta bir gece hastanede yatırılabilir. Operasyonun ardından geçirilen ilk gecede küçük çaplı ağrı ve sızılar oluşabilir. Serum ya da küçük çaplı ağrı kesiciler ile bu ağrılar dindirilir. Ardından ise taburcu olmak mümkündür.
 
Kullanılan cihazın teknolojik yeterlilikleri, gücü ve dalga boylarına göre başarılı sonuçlar alınabilir. Uzmanların nasıl bir yöntem uygulayacakları, hangi adımları atacakları ve yaptıkları planlamalar da oldukça önem taşır. Dileyen herkes uzmanlara görünüp şikayetlerini dile getirerek lazer liposuction için durumunu sorabilir. Detaylı bilgi için www.defneerkara.com adresime başvurabilirsiniz.
 
Op. Dr. Defne Erkara
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..