Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '06

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

Lazer TV: Yeni Jenerasyon TV

Lazer TV: Yeni Jenerasyon TV
 

Silikon Vadisinden 2 firma plazma ve LCD TV teknolojilerini pas geçip lazer tv için kolları sıvadılar. Bu iki firma(Arasor ve Novalux) Lazer TV için binlerce doları gözden çıkaracak bir çok kişi olacağı görüşündeler. Bu iki firma 50-inçlik Mitsubishi Electrik’in yaptığı bir prototipi Sidney’de sundular.

Arasor, optoelectronik çip üreticisi olarak, Novalux ise lazer modülleri sağlayan firma olarak geniş ekran plazma ve LCD TV pazarındaki 40 inç sınırını aştılar. İddiaya göre bu TV’ler ile %75 daha az enerji ve maliyet ile daha zengin renkleri seyretmek mümkün.

Arasor ve Novalux, TV yapan firmaların düz ekranolan plazma ve LCDteknolojisine alternatif bir teknolojiye olan ilgileri doğrultusunda Lazer Tv üzerine çalışmaya 2 yıl önce başlamışlar.

Hala kullanıcıların tüplü televizyonları kullanıldığı düşünülürse bu tipte bir teknolojiye geçiş oldukça zor gözüküyor. Özellikle Lazer TV’nin kullanıcıların alım gücüne göre fiyatının düşüşü oldukça uzun bir vadeye yayılacakmış gibi duruyor.

Mitsubishi ve Samsung bu teknoloji ile TV üreteceklerini açıklamışlar. 2007 yılında Las Vegas’ta düğzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarında en az 10 markanın lazer tv’yi tanıtacağını öngörüyorlar.

Lazer’in dışında Samsung firması 56-inç’lik bir TV’yi, light emitting diodes (LED) ile çalıştırmış durumda.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..