Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

LazerLipo ile Daha İnce Bir Vücut!

LazerLipo ile Daha İnce Bir Vücut!
 

Liposuction ile daha ince vücut mümkün.


Liposuction, diyet ve egzersizle kurtulamadığınız yağları temizleyen estetik tekniğidir. Alanında uzman cerrahlar tarafından genellikle şekillerini düzeltmek için kalça, göbek, uyluk, kalça veya yüze yapılır.

Öncellikle bilinmesi gereken liposuction, zayıflatma estetiği değildir. Selülit tedavisi de değildir. Sadece minimal invaziv teknikler kullanılan bir vücut inceltme prosedürüdür.

İşlem için vücut kitle indeksinin %30’luk diliminde olmanız yani ideal kilonuza yakın olmanız tavsiye edilir. Sağlam ve esnek bir cilde sahip olmak çok daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Kan dolaşımı ile ilgili sağlık sorunlarınız varsa veya kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı veya zayıf bir bağışıklık sisteminiz varsa prosedürden önce alanında uzman doktorlarınızdan onay almanız gerekir. Ayrıca cerrahınızı sahip olduğunuz alerjileriniz ve kullandığınız ilaçlar hakkında bilgilendirmelisiniz. Ameliyattan birkaç hafta önce kan inceltici ve ağrı kesici ilaç kullanmamalısınız.

Liposuctiona başlamadan önce, doktorunuz vücudunuzun tedavi edilecek alanlarını işaretler. Öncesi ve sonrası karşılaştırmalarını yapmak için daha sonra kullanmak üzere fotoğraflarınızı çekebilir. Sonra, genel anestezi alırsınız ya da lokal anestezi de uygulanabilir. Lokal anestezi uygulanırsa işlem sırasında hiçbir şey hissetmez ama uyanık kalırsınız. Operasyonun ardından siz eve götürmesi için bir yakınınızdan destek olabilirsiniz.

Teknik açıdan birbirinden farklı birçok liposuction türü bulunur. Fakat hepsinin ortak noktası, vücudunuzdan yağ emmek için vakumla bağlantılı, kanül olarak adlandırılan ince bir tüpün kullanılmasıdır. Lazer destekli liposuction olan LazerLipo ya da SmartLipo, en yaygın olarak tercih edilen teknikler arasındadır.

İşlemin yapıldığı gün evinize gidersiniz.

Genellikle hastanede kalınması gerekmez, hasta aynı gün evine gidebilir. Kullanılan tekniğin türüne ve cilt yapınızın özelliğine göre morluk, şişlik ve ağrı oluşabilir. Cerrahınız, ödemi ve yeni vücut şeklini kontrol etmek için ameliyattan sonra bir süreliğine boyunca bir korse giymenizi isteyebilir. Çoğunluklar birkaç gün içinde işinize ve 2 hafta içinde de normal faaliyetlerine dönebilirsiniz.

Liposuction uygulamasının sonuçları kalıcıdır. Ancak vücudunuzun farklı bölgelerinde oluşan yeni yağ hücreleriyle kilo alabilirsiniz. Ameliyattan sonra yeni şekli korumak için çok yağsız protein, meyve ve sebze, tahıl ve az yağ içeren bir diyet uygulamalısınız. Ve düzenli olarak egzersiz yapmalısınız.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..