Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '07

 
Kategori
Pazarlama
 

LCD tv alırken.....3

LCD tv alırken.....3
 

Bu yazım tamamiyle lcd tv alırken dikkat etmemiz gereken son özellikler üzerinedir. Diğer iki yazımda genelde nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bildiğim şeyleri sizlerle paylaştım. Ben bu yazıları tamamen kendi satış felsefemde dikkat ettiğim hususlar üzerine bilgi veriyor ve yorumluyorum. Daha ziyade kafanızı karıştırmamak içinde elimden geleni yaptım ama bu konuda çok başarılı olamayabilirim şimdiden affola.....

Öncelikle bir lcd tv almak istiyorsak kesinlikle ürün almak için karar vermeniz gerekli. En önemliside bu değilmi? Nedeni ne midir anlatıyorum. Eğer almaya karar verip gittiğimizde bütün markalara bakmak istiyorsak o gün ürün almanız imkansız bir hal alır. Çünki bütün markaların birbirinden farklı özellikleri vardır ve eğer işini bilen bir iki satıcıyla karşılaşırsanız o markalar arasında karar vermeniz imkansız bir hal alabilir. Bunun için ön araştımalardan sonra aklınızda en az iki marka kalmalı ve son özelliklerine dikkat etmelisiniz. Ne kadar bütçe ayırdığınız gibi ayrıntılar o gün karar verilmesi gereken kararlardandır. Çünki karar verdiğiniz gün karşınıza çıkabilecek ekstra bir kaç özellik alışveriş yapmanızı engelleyebilir ve daha fazla zaman alır buda istemeyeceğimiz sonuçlardan biri olabilir.

Televizyon almaya karar verdikten sonra seçenek olarak 2 ye indirdiğimizde alacağımız ürünü sıra gelir satış sonrası hizmet kalitesine unutulmamalıdırki bu ürünleri aldıktan sonra yaşayabileceğimiz ufak veya büyük sorunlarda ürün aldığımız yerde değil ürünlerin yetkili servislerinde çözüm bulunur. Dolayısıyle aldığımız ürünün satış sonrasını araştırmalı ve bulunduğumuz şehirde en az 1 tane yetkili servisinin olup olmadığını öğrenmeliyiz. Sonrasında fiyatlara baktığımız zaman markaların birbirlerinden fiyat farkları olması doğaldır ama aynı marka arasında değişik satıcılarda daha uygun alınabilme durumuda vardırki buda cebimizden çıkacak maliyeti en aza indirgememizde yardımcı olur. O yüzden almaya karar verdiğimiz markayıda değişik satıcılardan araştırmalıyız.

Son olarak almaya karar verdiğimiz üründe aramamız gereken özellikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

1- İzleme mesafesine göre ekran ayarı Unutulmamalıki yakın izleme mesafelerinde büyük ekran lcd tv almak pek akıl karı değildir. (ÖRN:2 Mt.arası :68-82, 3_4 Mt arası 102-106 e, 6 mt ve ilerisi 117 127 e )

2-Televizyon çözünürlüğü (Örn: 1366 768, 1920-1080)

3-Hd ready (hıgh defination) ve HDMI girişlerinin mutlaka olması

4-Garanti süresi satış sonrası servi ağı ve hizmetleri

Şimdilerde önereceğim modeller. sony 40w, sony 32 v, sony 32 x.Grundig vision her modeli beko fullhd 94 ve 102

Bu ürünler benim araştırdığım ve maliyet olarak makul seviyelerde olan ürünlerdir. Şimdiden alacağınız ürünlerden memnun kalmanızı umut ederim. Ürünlerle ilgili herhangi bir soru sormak isterseniz e mail adresimden yardımcı olabilirim.....

 
Toplam blog
: 9
: 3470
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Konya Ereğli doğumluyum koyu bir Galatasaray taraftarıyım.3 yıldır İzmirde yaşıyorum.Dayanıklı tüket..