Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
Teknoloji
 

LCD TV mi, yoksa Plazma TV' mi?

LCD TV mi, yoksa Plazma TV' mi?
 

Son dönemde bazı değerli arkadaşlarımızın bana bu konuda direkt soruları oluyor. Herkes bu iki teknolojiyi karşılaştırıp aralarında seçim yapmak ve bu seçime göre kendisi için en doğru ürünü bulmaya çalışıyor. Bu teknolojiler hakkında daha geniş bilgileri aşağıdaki yazılarımdan elde etmeniz mümkün.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=105

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=89

İlk dönemlerde başa baş giden Plazma TV LCD TV çekişmesi son dönemlerde LCD TV' lerin lehine dönmeye başladı. Üretim sürecindeki zorluklar ve yüksek çözünürlüklere ulaşmada yaşanan teknolojik sıkıntılar Plazma TV cephesinin yavaş yavaş düşmesine neden oldu. Hatta SONY gibi bir elektronik devi artık Plazma TV üretimi yapmayacağını ve LCD TV teknolojisi üzerinde yoğunlaşacağını duyurdu.

Zaman içerisinde küçük olan LCD TV ekran boyutları ve kontrast oranları teknolojik gelişmelerle Plazma TV seviyelerine yaklaşmaya başladı. Ayrıca daha önce 16ms civarında olan ekran yenileme hızlarının 8ms ve hatta 4ms civarına gelmesiyle LCD TV' lerin en büyük sıkıntısı akıcı görüntülerde oluşan nesne etrafındaki gölgelenmeler ortadan kaldırılmış oldu. LCD TV' lerde bu tür büyük değişimler olurken Plazma cephesinde ancak düşük güç tüketimi ve çözünürlüğün 1368x768 boyutlarına oluşması gibi konularda gelişmeler yaşandı. Kısacası Plazma TV teknolojisinin uzun vadede bir geleceği yok gibi. Bu nedenle seçim yapılırken gelinen son noktada ibrenin LCD TV' den yana olması son derece doğal gözüküyor.

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..