Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

LDP tarafsız değil

LDP tarafsız değil
 

LDP, demokrasiyi ilgilendiren her konuda taraf. Ergenekon davasında da.


Liberal Demokrat Parti, Türkiye’deki gerçek liberallerin siyasi organizasyonu.

Onun için oy oranı çok küçük olmasına rağmen, Türkiye’de kimilerine göre demokrasiye aykırı bir durum meydana geldiğinde sesini yükseltmesi, tepki göstermesi beklenen bir siyasi parti olmuştur kurulduğu günden bu yana.

LDP kurulalı da az olmadı hani.

Tam 14 yıl geçti.

AK Parti’nin kapatılma davası ile Ergenekon operasyonları örtüşünce kamuoyunda siyaset ile yargının iç içe girdiği, laiklerle anti laiklerin; demokratlarla anti demokratların mücadelesi başladığı görüşü dile getirilmeye başlandı.

Bu görüşü dile getirenlerde, 14 yıldır olduğu gibi yine LDP’nin olaya taraf olmasını beklediklerini dillendirdiler.

Bekledikleri açıklama gelmeyince eleştiri oklarını LDP’ye çevirdiler, hedef tahtasına LDP’yi koydular.

Bunun üzerine LDP Genel Sekreteri Özcan Arslan bir açıklama yaparak, pyartisinin Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili görüşlerini açık ve net bir şekilde kamuoyuna anlattı.

LDP’nin demokrasiden yana taraf olduğunu belirtirken, Türkiye’de yaşananların, “kendilerini demokrat zanneden Anti-laik güçlerle, kendilerini laik zanneden Anti-demokrat güçler arasındaki bir savaş” olduğunu vurguladı ve LDP’nin ciçinde bulunduğumuz ortamda yargıdan yana taraf olduğunu ilan etti.

Özcan Arslan’ın açıklaması, tam bir demokrasi dersi veriyor, Türkiye’yi gerenlere.

Çok önemli mesajlar içeren bu açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak gerektiğini düşüncesindeyim.

İşte LDP Genel Sekreteri Özcan Arslan’ın bir manifesto olan açıklaması:

“Liberal Demokrat Parti'nin kurulduğu günden bu yana geçen 14 yıl boyunca, söyledikleri mercek altına alınacak olursa görülecek ki; Bugün içine düştüğümüz kaos ortamı hiç de beklenmedik bir durum değildir.

Her bunalımda, aynı şeyleri tekrar, tekrar dile getirdik. "Biz dememiş miydik" diye; Ama görülüyor ki, bundan hiç kimse ders almamış.

Şimdi gelinen noktada Türkiye, kendilerini demokrat zanneden Anti-laik güçlerle, kendilerini laik zanneden Anti-demokrat güçler arasındaki bir savaşa sahne oluyor.
Diğer yandan, her iki tarafın da, Partimizi bu savaşın içine çekme ve taraf olmamızı sağlama çabaları da gözden kaçmıyor; Zira son zamanlarda, aldığımız e-postalar ve Ziyaretçi sayfamızda yazılan yazılar, bunu açıkça göstermektedir.
Yıllardır, anti-demokratları eleştirdiğimizde: bizi anti-laiklerden yana olmakla, anti-laikleri eleştirdiğimizde ise, anti-demokratlardan yana olmakla suçlayanlar, şimdi de LDP'yi sessiz kalmakla, tarafsız davranmakla suçluyorlar.

Bu tür suçlamaların sonu da gelmeyecektir, zira (fizikçiler şunu çok iyi bilirler ki) iki boyutlu evrende yaşayan varlıklar, üçüncü bir boyutun varlığını asla tahayyül dahi edemezler. Bu üçüncü boyut, Liberal Demokrasidir.

LDP hiçbir zaman tarafsız olmamış ve olmayacaktır. LDP: Liberal Demokrasiden yana taraftır, özgürlüklerden, demokrasiden, laiklikten, insan haklarından, adaletten, hukuktan ve bugün içinde bulunduğumuz ortamda yargıdan yana taraftır.

Ülkeyi, içinde bulunduğumuz bataklığa sürükleyen, mevcut siyasi sistemi, her fırsatta eleştiren, değişmesi gerektiğini savunan, LDP; aksini savunanları da her zaman eleştirmiş ve eleştirmeye de devam edecektir.

Anayasa ve tüm yasaların, halkın iradesiyle, temel insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde, kuvvetler ayrılığı prensibini esas alarak yeniden yazılmasını savunan LDP, ne kadar beğenmesek de, ne kadar eleştirsek de, yenisi yazılana kadar mevcut yasalara uymaktan yana taraftır ve bu yasalara göre karar vermesi şartıyla Türk Yargısından yana taraftır.

14 yıldır her fırsatta: Sineklerle savaşmanın mümkün olamayacağını, bataklığın kurutulması gerektiğini söylerken bizleri küçük görüp umursamayan, alay eden, siyasi arenada tek başımıza yalnız bırakanlar, bugün sineklerin saldırısına uğradıklarında bizlerin de kendileriyle birlikte bu savaşta yer almamızı istemeye hakları yoktur. LDP bu savaşın içinde yer almayacaktır.

Geliniz, Yıllar sonra da aynı sözleri tekrarlama zahmetinden kurtarınız bizi. LDP çatısı altında birlikte bu bataklığı yok edelim; Sistemi yeniden inşa edelim.

AKP'nin kapatılma davasının da, Ergenekon davasının da vebali artık yargıya aittir Ve biz Türk yargısına güveniyoruz, güvenmek istiyoruz. Bunun dışında bir tavır almamız beklenemez, beklenmemelidir de.”

 
Toplam blog
: 69
: 2133
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunuyum. Adana'da yerel gazetecilik yapıyorum...