Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '18

 
Kategori
Danışmanlık
 

Leasing Nedir, Avantajları Nelerdir. Sell and Lease Back (Sat ve Geri Kirala) Ne Demektir?

Leasing Nedir, Avantajları Nelerdir. Sell and Lease Back (Sat ve Geri Kirala) Ne Demektir?
 

tesis degerleme


Leasing (finansal kiralama) ile finanse edeceğiniz tüm yatırımlarınızda, şirket özkaynaklarını kullanmak yerine sözleşmenize ait mal bedeli ve oluşabilecek tüm masrafları kira ödeme planına yayarak, yatırımınızın tamamı için % 100 finansman desteği sağlanabilmektedir.
 
Leasing Kira ödemeleri, şirketinizin nakit akışına uygun olarak düzenlenmekte ve orta/uzun vadeli finansman imkanı sağlayarak yatırımlarınızı zorlanmadan gerçekleştirmeniz sağlanmaktadır. Ayrıca leasing sözleşme süresi boyunca sabit kira planı sunarak ileriye dönük yatırım planlarınızı yapmanızda size yardımcı olmaktadır.
 
Leasing yatırımınıza ait tüm satın alma ithalat ve teşvik işlemleri,  uzman kadro tarafından gerçekleştirilir ve size operasyonel kolaylık sağlar.Öncelikle Finansal kiralama leasing yapmak isteyen firmalar, satın alacakları malı, satıcıyı ve satın alma koşullarını belirler ve yapacakları yatırımın tutarına istinaden finansal kiralama şirketinden teklif alırlar. Teklifin kabulünün devamında, kiralama yapacak olan firma leasing firmasından temin edeceği başvuru formunu doldurup, şirketin mali ve hukuki evraklarını hazırlayıp yatırımı planlanan ekipmanların proforma faturaları ile birlikte finansal kiralama şirketine yollar. 

Kredi incelemesi yapılır. Kiracı ile teminat şartları ve ödeme planında anlaşıldıktan sonra finansal kiralama sözleşmesi yazılıp kiracıya imzalatılır. İmzalanan sözleşme Birlik'te tescil edilir. İlk kira, peşinat kiracıdan tahsil edilir. Satın alma süreci başlar. Satın alınan malların kesin kira tarihlerine göre nihai ödeme planı hazırlanıp kiracıya bildirilir.

Şirketlere ait ait 2. el makinalar ve otomobilleri satıp tekrar kiralama işlemi gerçekleştirlebilmektedir. Buda firmalara ayrı bir finansman desteği sağlamaktadır.

Amortismana tabi her türlü şirketin üzerine kayıtlı olan mallar Leasing firmasına satıldıktan sonra tekrar kiralanabilmektedir. Leasing konu olacak satış bedeli,yapılacak tesis degerleme ekspertiz sonucu (leasing şirketinin belirlediği ) ve firmanın kredibilitesine göre oluşmaktadır. Kiralamaya konu taşınır ve taşınmazların leasing şirketine satılması, satan kişilere kiralanması ve devri KDV'den istisnadır.

 

 
Kayıt tarihi
: 02.09.12
 
 

SPK Lisanslı makine değerleme uzmanı olarak  13 yılı aşkın süredir  makine fabrika tesis degerlem..