Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
139
 

Leblebili mi?

Leblebili mi?
 

Leblebili mi?


Gıda sektöründe en çok dikkatimi çeken, ilgi alanıma giren ve sizlere mutlulukla ulaştırdığım şeylerden biri nedir? diye sorduğumda köşeyi her zaman takip eden kaçırmadan okuyanlar hemen cevap verebilir. Cevap : Yeni ürün geliştirilmesi.  Gün geçtikçe farklı ürünlerle tanışıyoruz, düşünmek sınırsız bir eylem. Bir de bunu bilim ve sektördeki pazar araştırması ile harmanlayınca tabi ki en güzeli ortaya çıkıyor.

Bu hafta sizlere ulaştırmaya değer gördüğüm gıda ürününü daha önce duymadığınızı farkettim. Çevremde her zamanki gibi soru- cevaplara giriştim, baktım da bilmeyen bir kesim çoğunlukta.

Hadi yine ilk özgeden duyun.

Bahsedeceğim ürün, Leblebili kurabiye. Kütahya’da üretime leblebi tozu ile başlanılmış tahmin ettiğiniz gibi. Kavrulmuş nohuttan, toz aşamasına kadar her aşamasına dikkat ediliyormuş.  Şeker pancarından elde edilen şekerle tatlandırılıp sizlerle buluşuyor.  Şimdilik 320 g ve 570 g paketlerle karşımızdalar. Patentli olarak karşımıza çıkan bu ürün, leblebinin bile önüne geçmiş durumdaymış şuan. Ne demek istiyorum? Önceden hediyelik olarak düşünülen leblebinin yanına bir de kurabiyesi eklenmiş. Bildiğiniz aranan ürün haline gelmiş bu çok da meşhur olmayan ama kendi içinde de iyi tanınmaya başlayan ürün.  “Şu an meşhur değilim ama , bilen iyi bilir.“ der gibi geliyor piyasaya anlayacağınız.”

Yeni ürün gelişimindeki amaçları Türk halkına bu lezzeti tatmasını sağlamak, yurt dışındaki yatırımcı uygun ortaklarla leblebili kurabiyeyi dünyaya tanıtmak, Kütahya’nın ilçesi olan Tavşanlı’yı dünyaya duyurarak ülkemize katma değer sağlamak.  “Nohuttan leblebiye, leblebiden kurabiyeye lezzetli yolculuk.“ diyerek kültürümüzde yer almaya niyetliler. 

Sağlıkla Kalın!

Not : “ Bir kütahya düğününden yeni ürün incelemesi çıkartmak.”

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 226
Toplam yorum
: 24
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 294
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster