Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

13 Kasım '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Leke ve kılcal damar tedavisinde şimdi IPL zamanı...

Leke ve kılcal damar tedavisinde şimdi IPL zamanı...
 

Sonbahar ve kış aylarında en sevdiğim anti-aging uygulamalarından biri olan IPL'i, güçlendirilmiş soft lazer olması nedeniyle hem oldukça etkili hem de güvenli bulurum. Damarların yeniden yapılandırılması/ağartılması, hiperpigmentasyonların ortadan kaldırılması/ağartılması, deri dokusundaki ince çizgilerin kollajen stimülasyonu ile düzeltilmesi gibi pek çok faydasını kısa sürede görebildiğimiz bu etkili yöntemi gelin birlikte tanıyalım...

IPL, Intense Pulsed Light isimlerinin baş harflerinden oluştuğu, isminden anlaşıldığı gibi yoğun bir ışık, öyle ki, laser kadar etkili ancak yan etkisi laserden daha az olan bir tedavi şeklidir. Bu tıbbi teknoloji, filtrelenmiş olan ışık kristal safir başlık aracılığıyla cilde uygulanır. Kılcal damarlarda (işlevsiz olan damarları dağlama etkisiyle) iyileşme sağlarken, lekelerde ise benzer ısıtma etkisiyle pigmentleri yeniden organize eder ve iyleşme sağlar.

3-4 hafta ara ile 3-4 seans uygulama fotohasarlı ciltlerde temel prensiptir. Ancak damar ve leke tedavisinde lokal olarak tedaviye devam edilebilir. Bu tedavinin sonunda, cildin hyaluronik asit seviyesinde artış, yani hücrelerin içinde yaşadığı jöle tabakasında artış, dolayısıyla nem artışı, kollajen ve elastik liflerde düzenlilik ve daha sıkı ve yoğun bir cilt elde edilebilmektedir.  Ayrıca IPL tedavisinin uygulama alanlarında rozasea, flushing (kızarma nöbetleri), cildin savunmasının azaldığı hastalıklar (sivilce, seboreik dermatit) da  bulunmaktadır. Her sene 3 defa yapılabilir.

IPL ile ilgili olarak yapmış olduğum bir çalışmamı sizlerle paylaşmak isterim; cilt ultrasonografisi olarak bilinen 22 MHz bir USG ile IPL öncesi ve sonrası cildin kalınlığını ve dermis yoğunlunu ölçtüm ve gözlemim çok olumluydu. Kollajen liflerin düzenli yerleştiğini, hyaluronik asit seviyeleri açısından dens görünen bir bağdokusu (dermis) oluştuğunu gözlemledim. Bu tespit de, cilt altında olan gelişmelerin objektif göstergesi olmaktadır.

Tedavi alanları:

  • Damarların yeniden yapılandırılması/ağartılması
  • Hiperpigmentasyonların ortadan kaldırılması/ağartılması.
  • Deri dokusundaki ince çizgilerin kollajen stimülasyonu ile düzeltilmesi
  • Deri renginin düzenli hale gelmesi.
  • Gözeneklerin küçültülmesi.
 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..