Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

24 Eylül '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Leke ve sivilcelere karşı ayva

Leke ve sivilcelere karşı ayva
 

Ayva ile Cildini Yenile


Son baharda olgunlaşan sağlığımız ve güzelliğimiz için son derece önemli bir meyvedir.

Pektin, şeker, tanen, organik asit, A1,B2 , C vitaminleri, demir, bakır, potasyum, gibi mineraller içeren ayva antioksidan açısından da çok faydalı bir meyvedir. Antioksidan yönünden zengin olan ayvanın kansere de iyi geldiği gözlenmektedir. Yüksek tansiyon rahatsızlığı haricinde birçok rahatsızlığı tedavi edici özelliği olan mükemmel bir meyvedir. Uzmanlar çocukların özellikle ayva tüketmesini  öneriler. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir. Büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. İçerdiği liifler sayesinde tok tutucu özelliği olup, diyet için önerilen bir meyvedir. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Karaciğer çalışmasını düzenler.

Ayvanın kendisini yerken aynı zamanda haşlayıp komposto şeklinde tüketilirse ya da suyu içilirse boğaz ağrılarına, ağız yaralarına, adet kanamalarına , idrar yolu iltihaplarına, böbrek ve kanı temizlemede, rahim akıntılarına iyi geldiği uzamanlar tarafından açıklanmıştır. Ayvanın çekirdeği ile de iltihaplı yaraların iltihabını kurutmada, basurda oluşan et uzantılarına  iyi gelmektedir. E tabi ki olmazsa olmazlarımızdan cildimiz, güzelliğimiz içinde çekirdeklerinden faydalanılan jöle kıvamındaki krem ,maske çok iyi gelmekte.

Cildimizdeki sivilceleri, lekeleri, oluşan ince çizgileri, sarkmayı engelleyerek , tedavi edebilecek harika bir doğal maske ve gece kremi olarak kullanılabilir. Biliyoruz ki hücre yenilemesi biz gece uyurken olur. O yüzden gece uyumadan önce içilen ılık bir süt, yüzümüze süreceğimiz, hücre onarılmasını, yenilenmesine yardımcı olabilecek bir ürün ile hem içten hem de dıştan cildimizi, bedenimizi , koruyup tedavi edilebilir.

Peki ayvanın çekirdeğinden nasıl faydalanabiliriz?

Cam kavanozun içine yarım çay bardağı sıcak su konularak 5-6 ayvanın çekirdeklerini çıkartıp sıcak suya ilave edilir..4-5 gün ağzı kapalı bir şekilde bekletilen bu karışımın jöle kıvamına nasıl geldiğini  görüceksiniz. Bu jölemsi maskeyi  nemlendirici olarak sabah akşam cildimize sürebiliriz yada Özellikle gece uyumadan önce sürülerek sabaha kadar bekletebiliriz..Sabah kalktığımızda cildimizi ılık suyla yıkayalım.. Bu karışımı maske olarak kullanmak istersek banyo sonrası maskeyi cildimize sürüp  20 dakika kadar  bekletelim ve sonrası cildimizi ılık suyla yıkıyalım. Cildimizdeki sivilcelerin kısa sürede kuruyup , iyileştiğini, lekelerin açıldığını göreceksiniz. Cildimizi toparlayıp, sıkılaştırıcı, yenileyici, onarıcı, kırışıklığımızı en aza indirici, ince çizgileri tedavi edici doğal maske kullanılmasında hiçbir sakınca yok. Gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..