Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Leonardo Da Vinci Arap çıktı

Leonardo Da Vinci Arap çıktı
 

Batının övündüğü önemli şahsiyetlerden biri olan Leonardo Vinci, Arap kökenli çıktı. Son haftaların etkileyici haberlerinden biri bu.

Chieti Üniversitesi Antropoloji Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Luigi Caposso, sanatçının 52 eserindeki 200’ e yakın parmak izi kalıntısını inceledi. Eserlerin çoğunun yıpranmış olması, sağlıklı bir sonucu zorlaştırsa da, “ Erminli Kadın” adlı eserinde net bir şekilde korunmuş parmak izine rastlandı.

Da Vinci’nin bu tabloyu gölgelendirmek için sol elinin işaret parmağını kullandığı tahmin ediliyor. Bu izin Ortadoğuluların parmak izlerine çok benzediği tespit edilmiş. Profesör Caposso, Arapların yüzde 60 ‘ının parmak izlerinin benzer şekle sahip olduğunu, bu yüzden Da Vinci’ni de büyük bir ihtimalle de Arap kökenli olduğunu söylüyor.

Bu araştırma, Leonardo’nun annesinin İstanbul’dan İtalya’ya götürülen Arap bir köle olduğu şeklindeki iddiayı destekliyor.

Leonardo Da Vinci’nin filmlere konu olan dünyaca bilinen bir özelliği de eserlerine gizlediği sırlardır. Da Vinci’nin tabloları üzerine çalışan ve sanat tarihçilerinden oluşan “ Kutsal Kitap ve Tabloların Aynası” adlı grup, sanatçının bazı eserlerine aynayla bakıldığında görülebilen Tanrı figürleri işlediği tespit ettiler.

Da Vinci, yaşadığı dönemde Katolik Kilisesi tarafından sapkınlıkla suçlandığı için özel düşüncelerini bu şekilde resimlerine gizlediği sanılıyor.

Ressamın en ünlü eserleri olan “Mona Lisa” ile “ Bakire ve Çocuk” tablolarında aynı yöntemle bakıldığında, tanrı figürlerinin ortaya çıktığı belirtildi ve görüntüleri de internette yayınladılar.

Mona Lisa tablosunda resmin sağ kolunun alt kısmında, Yahudi Tanrısı Yehova’yı, Vatikan tacını giymiş şekilde resmeden bir figür ortaya çıkarıldı.

Bakalım Leonardo Da Vinci daha nasıl şaşırtacak bizi.......

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..