Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Leyla ile Mecnun masalı sona erdi | Efsane dizi hükümete yenik düştü!

Leyla ile Mecnun masalı sona erdi | Efsane dizi hükümete yenik düştü!
 

Açıkçası ne yazacağımı çok kestiremiyorum.. Üzgünüm, kırgınım ve çok sinirliyim..

Dizi yapmak zor iştir.. Yazmak, oynamak, uyarlamak.. İnsanları etkilemek.. Hele ki şu dizi ve program çöplüğünde..

İşte Leyla İle Mecnun 103 bölüm süren bir masaldı işte.. Yapım 9 Şubat 2011 tarihinde çok da büyük beklentileri olmayan bir biçimde yayınlandı.. Dizi gün geçtikçe sevildi, değişik ve absürd oluşları onları farklı kıldı.. Sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılan yapımlardan oldu.. Gizlice yaptıkları kelime oyunları , güncel olaylar konusundaki duyarlılıkları, TRT'de yayınlanırken elektrik payındaki TRT Payını eleştirebilecek kadar doğal ve haklıydılar..

Bir ara sette yaşanan dayak olayı bile diziyi yolundan edemedi.. Sendelediler , biraz vasatlaştılar belki.. Ama yine yollarında emin adımlarla ilerlediler.. Haziran 2013 itibariyle çok sarsıcı , üzücü bir sezon finaliyle 3.sezonu da devirdiler.. Nerden bilirdik ki bunun gerçekten bir FİNAL olduğunu.. Bir çoğumuz sezon finali hakkında ''Bu nasıl sezon finali arkadaş , toptan final gibi yahu..'' demiştik.. Maalesef cidden öyle oldu..

TRT kanalı dizinin yapım ekibi Eflatun Film'e, senaristi Burak Aksak'a dizinin yayından kaldırıldığını bildirdiler.. Ve bir masal sona erdi..

PEKİ BUNA SEBEP NEYDİ ?

Trt kanalı dizinin reytinglerinin düşük, maliyetinin çok yüksek olduğunu; buna bir çözüm bulunmazsa yapıma son verileceğini söylemişti.. Bir çözüm bulamadılar ki yapım yayından kalktı..

Tamam dizinin reytingleri düşüktü kabul.. De sen saat 23.00'lere kadar sarkıtırsan diziyi kim izler?.. Ki bir çok L&M fanı diziyi internetten izliyordu.. Buna bende dahilim.. 3 sezondur devam eden dizi şimdi mi pahalı oldu yani?

Dizinin asıl yayından kaldırılış sebebi; dizinin sivri dili ve ekibinin Gezi Parkı eylemlerine en önden destek vermiş olmalarıydı..

Reyting, maliyet filan hikaye yani..

L&M izleyicileri ayakta şimdi.. Canları sıkkın.. Hayal kırıklığı içerisindeler.. Ne yapsak da masal devam etse derdindeler.. E haklılarda..

Ama şunu hatırlatmak lazım :

Ülkenin böyle bir diktatörü pardon başbakanı varken düşünce belirtmek ne haddimize.. Biz sadece 3 çocuk yapıp nüfusu sabote edelim.. Ama bunun dışında kızlı erkekli gezmeyelim.. Çocuk yapalım ama hamile kadınlarımız ortalıkta görünmesin.. Kendi ülkesinde ölenler çapulcu olsun.. Elin Mısır'ın da ölenler din kardeşi olsun.. Yanlış anlaşılmasın Mısır'daki katliama destek vermiyorum asla.. Bilakis nefret duyuyorum bu olanlara.. Şaşırıp , üzülüyorum.. Ama sen orda olanı görürken önündekini es geçersen gülerler adama..

Senin düşünme savunma hakkın yok ey ahali.. Senin oturup bir diziyi benimseme hakkın yok arkadaşım.. Efendin, başbakanın, iktidarın ne diyorsa o! Yoksa akibeti bu..

Ne istediniz bizim Leyla İle Mecnun'umuzdan?.. Ne istediniz İsmail Abi'mizden.. Mecnun'un avareliği mi sıktı canınızı? Yavuz'un performans sanatçılığı mı? Erdal'ın paragözlüğü, İskender'in babalığı mı?

Yoksa en absürd biziz mi demek istiyorsunuz? Bak bu doğru işte.. Absürd olmanın da suyunu çıkardınız.. İşi gücü bırakıp düşüncelerin özgürlüğünü hedef aldınız..

Ama ne Allah ne de tarih sizi affetmeyecek..

Ha unutmadan :

O GEMİ BİR GÜN GELECEK ARKADAŞ ! GELECEK !

koldasanil@gmail.com

twitter.com/anilkoldas

facebook.com/anilkoldas

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..