Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Leyla Kömürcü’nün 'Made in America' spermleri...

Leyla Kömürcü’nün 'Made in America' spermleri...
 

Aşağıda, okuduğum bu haber üzerine yapılan yorumlara inanamadım!
Haber şu:
"30 yaşındaki oyuncu Leyla Kömürcü'nün New York'taki bir sperm bankasından aldığı spermle 2.5 ay önce hamile kaldığını dün ilk kez POSTA gazetesi yazmıştı. Bu yolla hamile kaldığını açıklayan ilk Türk olan Leyla Kömürcü bu işlem için 25 bin dolar ödemişti."

Bu haberi okuyan bir sürü insan yorum yapmıştı ve bu yorumları okuduktan sonra bir kez daha anladım ki biz toleranssız bir milletiz, bize uymayan görüşleri pişkinlikle eleştirme hakkını kendimize vazife edinmişiz. Ne empati kurabiliyor ne de kendi içimize korkusuzca bakabiliyoruz!..

Yorumların çoğu çok acımasız ve de ikna edici değildi bana göre ve hele de şu ikide bir, egoları şişkin insanların altına sığındığı ve yorumlamak istedikleri her konunun arasına sıkıştırdıkları örf ve adetlerimiz klişesi insanı çileden çıkartmaya yetiyordu.

Bakınız kadına ithaf edilen suçlamalar neler:

Toplumu hiçe sayması, örf ve adetlerimize uygun davranış içinde bulunmaması
Ahlaksız, sevgisiz, egoist olması,
Doğmamış çocuğuna yapmış olduğu haksızlık,
Vergi kaçakcılığı (25 bin dolar ödeyebildiğine göre vergi kaçaklığı paronayası ile durumu maliyeciye havale edilmesi gerektiğini düşünenlerin yorumu)
Amerikan emperyalizm’i ile iş birliği J (Eğer spermler Türk işi olsaydı belki bu kadar gocunmayaktı bu yorumu yapan vatandaş.)

Yazının tamamını okudum. Bir kere kadının toplumun tümünü suçlayıcı bir açıklaması yoktu. Kadın ‘düzgün bir insana rastlamadığını’ söylerken bütün erkekleri kastetmiyordu. Buna yapılan yorum aynen şöyle kendini çok düzgün kategorisine koyan bir zatialiden :" Kendisi düzgün bir kadın olsaydı düzgün bir erkeğe rastlardı.".. Al burdan yak!..

Birde şu yorum çok acayipti:

"Doğacak çocuğu köpek yavrusuna indirgeme" yorumuydu ki buna çok güldüm: Bir kere burada hayvanları çok küçümseme var ve insan olarak kendimizi çok değerli görme. İnsanla hayvan arasındaki en önemli farklardan biri de "BİLİNÇ" olayıdır ki bu bilinç olayı bizi günümüzün en utanılası canlısı yapmıştır! Neden?...Çünkü bu biliçtir ki tüm savaşları, kavgaları, tüm ahlaksızlıkları, doğayı talanı, suçu yaratmıştır!..Bu yüzdendir ki bu arkadaşa da benim yorumum: Hayvanlar insanlardan daha insanidir!

Her neyse yine konumuza dönelim.

Ben de çocuk doğurmak için sperm bankasını seçmek istemem! Ama Leyla Hanım’ı da anlayabiliyorum.. Muhtemelen Leyla Hanım’ın karşısına aradığı niteliklerde birisi çıkmamıştır ve de artık hormonal olarak bu anneliği bir an önce yaşamak istemiştir. Bunun içinde herhangi biri ile bunu gerçekleştirmek yerine böyle bir yolu tercih etmiş olabilir. İşte bu olayda görülmeyen şey de belki Leyla Hanım’ın hormonal olarak bu doğurma olayını bire bir yaşamak istemesi olabilir. Bazıları bu dünyada bir çok çocuğun sevgiye muhtaç olduğunu ve de evlat edineceğini vurguluyor, evet bu da çok güzel bir yaklaşım…Ama dediğim gibi Leyla Hanım farklı şeyler hissediyor olabilir ve buna saygı göstermek gerekir!..

Çocuğun doğduktan sonraki psikolojisi de çok derin ve de uzmanlık gerektiren bir konu. Bu konuya dair aslında söylenecek çok şey var ama bunu da gelecek bir tarihte sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bence böyle acımasızca eleştirmek yerine önce iyice bir empati kurmayı deneyelim!

Ve şimdi hepinize kendi içinize korkusuzca bakmanızı öneriyorum, eğer buna gerçekten cesaretiniz varsa tabii!..

 
Toplam blog
: 10
: 1028
Kayıt tarihi
: 11.01.07
 
 

...Korkak ve utangaç yaşamamak için hayatı, bilinmeyeni/zor yolları tercih ettim gitmek için, hazır ..