Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

11 Nisan '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Leylaklar açtı

Leylaklar açtı
 

benim fotoğrafım


Hayat çok zor dedi bir tanıdığım. Hayır dedim, zor olan hayat değil aptal insanlar. Baktı suratıma, hıı hıı dedi.

Aptalların en büyük aptallığı, kendilerinden başka herkesin aptal olduğunu sanmalarıdır. İş bilmeyen, kendine güvenmeyen cücük beyinli insanlar hep suçlarlar etraflarındaki insanları. Hayatlarında yolunda gitmeyen her işin, herkesin başka bir suçlusu her daim mevcuttur. Kendileri hep aciz ve acınası bir zavallılıkta. VAH-VAH.

Paspas olmayı, emek vermek olarak adlandırdıkları gibi. Etraflarındaki çakalları hep yakın sanmaksa en büyük yanılgıları. Çok vermeyi, çok göstermeyi çok karşılık almak için yapar ne yaptığından bi haber. Sokuşturmalı konuşmalarıyla ders vermek isterler sanki karşılarındakilere ama bilmezler ki çocuk bile inanmaz sahteliklerine.

Bütün aptallar vazgeçilmez zannederler kendilerini. Bilmezler ki her kesin, her şeyin bir alternatifi mutlaka var. En sevdiğini kaybeden biri acıdan ölürken ziller çalar midesinde, hiç susmayan zilleri susturmak için bile olsa yemek yenir ölü daha soğumadan.

Mış-muş gibi yapmak... Ne yaparsan yap, herkes bilir kimin ne kadar, ne olduğunu. Seviyormuş gibi yaparak kontrol altına almaktır asıl amacı. Herkes görür bir kendi görmez her şeyin ne kadar basit olduğunu. Bebelere baloooon diye bağırırdı eskiden baloncular aynı o şekil basittir hayat. Hayat, içine hiç fesatlık sokmayan insanların yanındadır her zaman.

Aptalların en büyük hatalarından biri de kendilerini sevmedikleri halde başkalarının neden sevmediklerini anlamamalarıdır. Kendini sevemeyen hiç uğraşmasın sevdirmeye...

 

Göz kapaklarını kapatıyor tanıdığım onaylamak için. Çok sert gelebilir bazen konunun ne olduğunu bilmeyenler için inanın yumuşatılmış hali bu ve istediğin kadar maske tak gözlerin bağırır gerçekleri...

 

Kimseye ders vermek çabası değil bu belki okur da "A evet ya" der diye ortaya koydum cümlelerimi. Kimsenin değişmeyeceğini biliyorum, herkesin bir karakteri var, aynı onun gibi yaparsam, farkında olmadan ABDAL durumundan anında APTAL a dönüşmez mi yoksa insan?

 

Her şeye inat güzellikler doldurur hayat renkleriyle yaşamın içine. Yeşiliyle, moruyla, pembesiyle gönderir çiçeklerini. GÖRMESİNİ BİLENE.

 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..