Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

14 Nisan '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Leziz Tarifler

Leziz Tarifler
 


& Soğan çorbası için; 4 adet doğranmış soğan, 3 kaşık tereyağı ve 2 kaşık unu kavurun. 3-4 su bardağı et suyu ekleyin ve soğanlar yumuşayınca ocaktan alıp blenderdan geçirin. İçerisine 1 bardak süt, 1 yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın...


& Kremalı ıspanak çorbası için; 1 soğanı 2 yemek kaşığı margarinle kavurun. Üzerine, doğranmış yarım kilo ıspanağı ilave ederek kavurmaya devam edin. Suyunu çekince 2 yemek kaşığı un ve sıcak su ekleyerek 5 dakika kaynatın. 1 çay bardağı krema, tuz ve karabiber ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Blenderdan geçirerek pürüzsüz bir hale getirin ve sıcak servis yapın...


& Börülce salatası için; 500 gram börülceyi 10 dakika haşlayın. 1 limon suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 4 diş sarımsağı karıştırıp börülcelerin üzerine dökün. Közlenmiş kırmızı biberlerle süsleyerek servis yapın...


& Bezelye çorbası için; 1 su bardağı bezelyeyi haşlayın ve blenderdan geçirin. 1.5 yemek kaşığı margarini eritin ve içerisine 1 yemek kaşığı un ekleyerek kavurun. Üzerine 4 su bardağı et suyunu, bezelyeleri ve ince kıyılmış dereotunu ilave ederek kıvamını alana kadar kaynatın...


& Zeytinyağlı semizotu için; 1 bağ semizotunu irice doğrayın. 1 çay bardağı zeytinyağında 1 soğanı kavurun. 1 sivri biber ve 2 domates ekleyip kavurmaya devam edin. Semizotu ve 2 yemek kaşığı pirinci ilave ederek yaklaşık 15 dakika pişirin...


& Mısır çorbası için; 1 su bardağı dövülmüş mısırı 1 gece önceden yarım saat haşlayın ve aynı suda bekletip ertesi gün yumuşayana kadar pişirin. 2 kâse yoğurt, tuz ve 1.5 tatlı kaşığı unu blenderdan geçirerek çorbaya ekleyin. Üzerine yağ ve nane yakarak servis yapabilirsiniz...


& Tahinli fasulye salatası için; 1 gece önceden ıslatılmış 2 bardak kuru fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayın. 1 çay bardağı tahin, yarım çay bardağı sirke, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Karışımı fasulyelerin üzerine dökün ve maydanozla süsleyerek servis yapın...


& 4 adet patatesi haşlayın ve küp küp doğrayın. 2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve yarım çay bardağı yağda kavurun. Üzerine patatesleri ilave edin ve karabiber serperek bir süre daha kavurun. Bu pratik patates kavurmasını et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz...


& Balık sonrası iyi gidecek sıcak helva hazırlamak için; güveç kabına 1 parmak kalınlığında havuç rendesi yerleştirin. Üzerine kabı dolduracak kadar tahin helvası ekleyip folyo ile kapatın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çikolata sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...


& Sakızlı muhallebi için; 1 litre süt, 1 çay bardağı un, 1 çay bardağı pirinç unu ve 2 çay bardağı toz şekeri kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 2 adet damla sakızı ve 1 yemek kaşığı margarin ekleyip 5 dakika kaynatın. Blenderdan geçirdikten sonra soğuk servis yapın...


& Meyveli Light Smootie için; 100 gram kavun, yarım şeftali, 100 gram çilek, 200 mililitre light süt ve buzu blenderdan geçirin. İyice karıştıktan sonra önceden soğutulmuş bardaklara koyun ve üzerini taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


28.04.2011

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..