Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

24 Ekim '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Leziz Tarifler

Leziz Tarifler
 


* Patatesli mücver için, 5 adet patatesi ve 1 soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. İçerisine 10 yemek kaşığı un, 1 yumurta, tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Kızgın yağda kızarttıktan sonra yoğurtla servis yapabilirsiniz...


* Tavuk tantuni için, 2 parça tavuk göğsünü ince ince doğrayıp kızgın yağda soteleyin. Sotelenmiş tavukların içerisine 1 adet doğranmış soğan, 2 diş sarımsak, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve az miktarda sulandırılmış salça ekleyip pişirin. Lavaş ekmeğine sararak servis yapabilirsiniz...


* Dondurulmuş sebzelerinizi buzluktan çıkarttıktan sonra çözülmelerini beklemeden pişirmeye özen gösterin. Böylece sebzeleriniz vitamin değerini kaybetmeyecek, daha diri ve taze görüneceklerdir...


* Buharda tavuk için; 1 yemek kaşığı toz biber, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın. 1 kilo tavuk göğsünü bu sosa bulayıp 15 dakika bekletin. Soslu tavuğu buhar tenceresine yerleştirin ve 1 saat pişirin. Haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapabilirsiniz...


* Taze fasulye kızartması için, yarım kilo fasulyenin uçlarını kesin ve yumuşayana kadar haşlayın. 2 yemek kaşığı un ile tuzu karıştırın ve fasulyeleri bu karışıma bulayarak kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz...


* Fesleğenli ve limonlu tavuk çorbası için, 1 adet doğranmış kabağı zeytinyağında soteleyin. İçerisine kereviz sapı, tuz, karabiber ve küp küp doğranmış 1 kilo tavuk göğsünü ekleyin. 4 bardak su koyarak tavuk pişene kadar kaynatın. Çorba piştikten sonra limon suyu, taze soğan ve fesleğen ilave ederek servis yapın...


* Yumurtalı tost için, 1 adet tost ekmeğinin ortasını çay bardağı ile açın. 1 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritin. Ekmeğin iki tarafını tavada hafif kızartın ve yumurtayı ekmeğin tam ortasına kırın. Sonra kısık ateşte pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz...


* Sebzeli erişte için, 1 paket erişte makarnayı haşlayın. 1 kabak, 1 patlıcan, 2 çarliston biber ve 1 havucu julyen şeklinde doğrayın. Az yağda sebzeleri soteleyin. Sebzelerin içerisine haşlanmış erişte, 1 yemek kaşığı soya sosu ve tuz ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz...


* Çıtır soğan halkaları için, 3 adet soğanı halka halka doğrayın. 1 çay bardağı soda, 1 yumurta, yarım çay bardağı süt, tuz ve boza kıvamına gelmesine yetecek miktarda unu karıştırın. Soğan halkalarını önce una, sonra hazırladığınız sosa batırarak kızgın yağda kızartın...


* Sütlü erişte için, yarım litre süte 1.5 bardak su ve tuz ekleyip kaynatın. Kaynayınca 250 gram erişte ve 1 yemek kaşığı margarin ilave edip 7 dakika haşlayın. 100 gram kaşar peynirini rendeleyip yarısını eriştelere katın ve erişteleri yağlı fırın kabına dökün. Kalan peyniri üzerine serpip, fırında 20 dakika pişirin...


* Cevizli kayısı tatlısı için, 1 paket kuru kayısıyı yıkayın. İçlerini açın ve ceviz doldurup tencereye dizin. Üzerine 1 bardak şeker, 2.5 bardak su ve yarım çay bardağı sıvı yağ döküp kayısıların altı kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre dondurma ya da kaymakla servis yapabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..