Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

21 Kasım '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
2907
 

Leziz Tatlılar

Leziz Tatlılar
 


* Damla sakızlı ayva reçeli için; 3 kilo ayvanın kabuklarını soyup, çekirdeksiz olarak parçalara ayırın ve ocakta rengi dönene kadar kavurun. Sonra aldığı kadar su ilave edin ve kaynayınca 3 kilo şeker ekleyerek tekrar kaynatın. En son limon suyu ve 1 paket damla sakızı katarak soğumaya bırakın...


* Cezerye için; 1 kilo havucu soyup bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuçları rendenin büyük kısmıyla rendeleyip üzerine 2 su bardağı şeker ekleyerek ocakta kavurun. Üzerine yarım paket ufalanmış bisküvi ve yarım çay bardağı dövülmüş ceviz ilave edip yoğurun. Küçük toplar haline getirerek hindistan cevizine bulayın. Cezeryeniz artık servise hazırdır...


* Kuru üzüm ve kuş üzümünü ayıklamak için bir avuç un ile ovun ve unları iri delikli bir süzgeçte eleyin. Unla birlikte üzümlerin çöpleri de kolayca dökülecektir...


* Pudingli kek için; 4 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın. İçerisine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Farklı bir kapta 2 su bardağı un, 1 paket puding, 1 paket kabartma tozunu karıştırın. Bu iki karışımı birbirine ekleyin ve yağlanmış fırın tepsisine döküp 30 dakika pişirin...


* Reçeli küflenmeden saklamak için reçel kavanozunun ağzına yağlı kâğıt koyarak kapağını sıkıca kapatın. Böylece üzeri küf tutmadan uzun müddet taze kalacaktır...


* Un kurabiyesi için; 2 bardak un, 2 bardak nişasta, 7-8 kaşık pudra şekeri, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağı yoğurun. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin ve 160 derece fırında pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz...


* Yumurtaların çabuk bozulmalarını önlemek için, orjinal karton muhafazaları içerisinde ve yıkanmadan saklanmalıdır. Çünkü yumurta yıkandığı takdirde doğal koruyucu tabakasını kaybeder...


* Muzlu jöle için; 6 yemek kaşığı şeker, 4 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı muzlu oralet, 5 çay bardağı suyu karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan almadan evvel yarım paket vanilya ekleyerek, karışımı suyla ıslatılmış tart kalıplarına dökün. Servis için 3 saat buzdolabında bekletin...


* Satın almış olduğunuz kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ya da armutlarla birlikte saklayın. Bu yöntemle kivilerinizin yumuşayarak olgunlaştıklarını göreceksiniz...


* Ballı pancake için; 1 yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Tavayı yağlayıp karışımdan ince bir tabaka dökün ve iki tarafını da kızartın. Pişen pancakelerin üzerine süzme bal ve mevsim meyveleri koyarak servis yapabilirsiniz...


* Eğer mutfağınız darsa, duvara monte edilip sadece kullanılacağı zaman açabileceğiniz bir masa tercih edebilirsiniz. Bu tarz bir masa hem mutfakta gereksiz alan kaplamayacak, hem de dekoratif bir görüntü oluşturacaktır. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merak ettim, verdiğiniz tarifleri sık sık yapıyormusunuz.

Bosnalı 
 21.11.2011 22:47
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3675
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster