- Kategori
- Pratik Bilgiler
Leziz Tatlılar
* Damla sakızlı ayva reçeli için; 3 kilo ayvanın kabuklarını soyup, çekirdeksiz olarak parçalara ayırın ve ocakta rengi dönene kadar kavurun. Sonra aldığı kadar su ilave edin ve kaynayınca 3 kilo şeker ekleyerek tekrar kaynatın. En son limon suyu ve 1 paket damla sakızı katarak soğumaya bırakın...
* Cezerye için; 1 kilo havucu soyup bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuçları rendenin büyük kısmıyla rendeleyip üzerine 2 su bardağı şeker ekleyerek ocakta kavurun. Üzerine yarım paket ufalanmış bisküvi ve yarım çay bardağı dövülmüş ceviz ilave edip yoğurun. Küçük toplar haline getirerek hindistan cevizine bulayın. Cezeryeniz artık servise hazırdır...
* Kuru üzüm ve kuş üzümünü ayıklamak için bir avuç un ile ovun ve unları iri delikli bir süzgeçte eleyin. Unla birlikte üzümlerin çöpleri de kolayca dökülecektir...
* Pudingli kek için; 4 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın. İçerisine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Farklı bir kapta 2 su bardağı un, 1 paket puding, 1 paket kabartma tozunu karıştırın. Bu iki karışımı birbirine ekleyin ve yağlanmış fırın tepsisine döküp 30 dakika pişirin...
* Reçeli küflenmeden saklamak için reçel kavanozunun ağzına yağlı kâğıt koyarak kapağını sıkıca kapatın. Böylece üzeri küf tutmadan uzun müddet taze kalacaktır...
* Un kurabiyesi için; 2 bardak un, 2 bardak nişasta, 7-8 kaşık pudra şekeri, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağı yoğurun. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin ve 160 derece fırında pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz...
* Yumurtaların çabuk bozulmalarını önlemek için, orjinal karton muhafazaları içerisinde ve yıkanmadan saklanmalıdır. Çünkü yumurta yıkandığı takdirde doğal koruyucu tabakasını kaybeder...
* Muzlu jöle için; 6 yemek kaşığı şeker, 4 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı muzlu oralet, 5 çay bardağı suyu karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan almadan evvel yarım paket vanilya ekleyerek, karışımı suyla ıslatılmış tart kalıplarına dökün. Servis için 3 saat buzdolabında bekletin...
* Satın almış olduğunuz kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ya da armutlarla birlikte saklayın. Bu yöntemle kivilerinizin yumuşayarak olgunlaştıklarını göreceksiniz...
* Ballı pancake için; 1 yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Tavayı yağlayıp karışımdan ince bir tabaka dökün ve iki tarafını da kızartın. Pişen pancakelerin üzerine süzme bal ve mevsim meyveleri koyarak servis yapabilirsiniz...
* Eğer mutfağınız darsa, duvara monte edilip sadece kullanılacağı zaman açabileceğiniz bir masa tercih edebilirsiniz. Bu tarz bir masa hem mutfakta gereksiz alan kaplamayacak, hem de dekoratif bir görüntü oluşturacaktır.