Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Lezizzz

Lezizzz
 

Çökertme kebabı

Malzemeler:

•½ kilo dana lop et
•3 adet domates
•3 adet kırmızıbiber
•3 adet yeşilbiber
•5-6 diş sarımsak
•1 kase yoğurt
•1 adet orta boy patates
•Ramazan pidesi
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 yemek kaşığı salça
•Baharatlar (tuz, toz kırmızıbiber, nane, pul biber, kekik)
Yapılışı:

Öncelikle ince uzun şeritler halinde (jülyen) doğradığımız eti kapaklı bir tencereye sıvıyağla birlikte koyalım ve etin suyunu salıp çekmesini bekleyelim. Bu arada domatesli sosu hazırlayalım. Bunun için küp küp doğranmış domatesler, küçük küçük doğranmış kırmızıbiber, yeşilbiber, sarımsaklar, salça ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu bir tavaya koyalım ve pişirelim. Suyunu çeken ete kekik ekleyelim ve birazcık daha sıcak su ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Domatesli sosumuz da piştikten sonra etlerimize ekleyelim ve altını kısıp 10 dk kadar daha pişirelim.

Patatesimizi de eğer evde varsa -ki ben öyle doğradım- jülyen soyla eğer yoksa rendeleyerek içi su dolu bir kaba koyalım ve 3-4 defa iyice yıkayalım ki nişastaları çıksın. Nişastalarını çıkarttığımız patatesleri kızartalım.

Ramazan pidelerini tencerenin içindeki pişen etlerin üzerine koyup kapağını kapatalım ki pideler etin tadıyla bütünleşsin. Sonra pideleri küp küp doğrayalım.

Bundan sonra tabağa sırasıyla önce pideleri, sonra biraz yoğurt (isterseniz sarımsaklı), sonra kızarmış patatesleri, üzerine etleri, ve en üste tekrar yoğurdu koyalım, isteğe bağlı olarak erittiğimiz tereyağıyla karıştırdığımız baharat karışımını da etlerin üzerine gezdirelim.

Müthiş bir tat, mutlaka tavsiye ederim. Arkadaşımdan tarifi aldığımda uzun iş diye düşünmüştüm ama yediğimde değer gerçekten dedım. Tarif arkadasım Dilvin'den tesekkur ederım Dilvin'ciğim. Herkese Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 10
: 1614
Kayıt tarihi
: 11.10.11
 
 

Her anından keyif aldığım anneliğim, kamuda mühendis olarak görev yapmanın haricinde farklı alanl..